Στις αρχές του 2024 τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως επισήμανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας,

ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι στις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στην πόλη τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία και επιβεβαίωσε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σταϊκούρας είπε σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ: «Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους». Πρόσθεσε πως η λογική της κυβέρνησης δεν είναι να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να τα μεταθέτει στο μέλλον, αλλά να τα λύνει και εξέφρασε τη βούληση για επισκέψεις, σε συστηματική βάση, στον ΟΑΣΘ και το μηχανοστάσιό του.

Σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντικό αριθμό από τα πρώτα οχήματα που θα δρομολογηθούν στη χώρα (100 από τα συνολικά 250): «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πολύ πρόσφατα την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ενώ σε ό,τι αφορά το δίκτυο των φορτιστών τους, είπε: «Επισκεφτήκαμε τις αντίστοιχες υποδομές στην Αθήνα για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραλάβουμε και να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη όπως πρέπει, και το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

Συνοδευόμενος από τους αρμόδιους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ξιφαρά και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, ο υπουργός έφτασε γύρω στις 10.30 το πρωί στο αμαξοστάσιο Πυλαίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, με έναν από τους συρμούς του, στον οποίο επιβάστηκε από τον σταθμό «Σιντριβάνι».

Καθοδόν προς το αμαξοστάσιο, ο συρμός έκανε στάση στον σταθμό Παπάφη, όπου ο κ. Σταϊκούρας ενημερώθηκε για τα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί. Στη συνέχεια ο υπουργός και οι υφυπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου της Πυλαίας, όπου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του Μετρό και ενημερώθηκαν για τη διαθέσιμη τεχνολογία και τα μέτρα, που κάνουν το εν λόγω μέσο σταθερής τροχιάς εξαιρετικά ασφαλές.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το Μετρό Θεσσαλονίκης ως εμβληματικό έργο και επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2024, «με 13 σταθμούς, 18 τρένα και την πρόθεση, τη βούληση, τη διάθεση και τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπει ο πολίτης και το επόμενο χρονικό διάστημα».

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί