Στην Εκκλησία της Κάνναβης απαγόρευσαν την χρήση… της κάνναβης

Η Εκκλησία της Κάνναβης που ιδρύθηκε στην Ιντιάνα τελικά δεν θα μπορέσει να παρακάμψει την αυστηρή αντιναρκωτική νομοθεσία της πολιτείας

αφού δικαστήριο επέτρεψε τη λατρεία του φυτού, αλλά όχι και τη χρήση του.

Η θρησκευτική λατρεία της κάνναβης, αλλά και η κατασκευή ναού προς τιμήν της είναι νόμιμη στην αμερικανική πολιτεία της Ιντιάνα, όχι όμως και το κάπνισμά της, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Η δικαστής Σέριλ Λίντς αποφάσισε ότι η Πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης της Ιντιάνα, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το φυτό στις λειτουργίες της, τονίζοντας ότι «οι αναμφίβολες αποδείξεις δείχνουν ότι επιτρέποντας θρησκευτικές εξαιρέσεις σε νόμους που απαγορεύουν τη χρήση και την κατοχή της μαριχουάνας θα εμπόδιζε τις προσπάθεις επιβολής των νόμων για τα ναρκωτικά σε όλη τη χώρα και θα είχε αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και ασφάλεια».

Οι νόμοι της Ιντιάνα για τη χρήση της κάνναβης είναι από τους αυστηρότερους στις ΗΠΑ.

Η μη κερδοσκοπική «εκκλησία» ιδρύθηκε το 2015. Η ίδρυσή της βασίστηκε σε έναν νόμο που ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί «να βαραίνει σημαντικά την άσκηση της θρησκείας ενός ατόμου» και ότι όποιος πιστεύει ότι οι θρησκευτικές του ελευθερίες μπορεί να απευθυνθεί στα δικαστήρια.

Ο Μπιλ Λεβίν, ιδρυτής της Εκκλησίας της Κάνναβης προφανώς είδε σε αυτόν τον νόμο μια μοναδική ευκαιρία να προσπεράσει τους αυστηρούς νόμους της Ιντιάνα σε ό,τι αφορά την κάνναβη.

Σύμφωνα με τα κείμενα της Εκκλησίας της Κάναβης, το συγκεκριμένο φυτό είναι ιερό.

«Είναι η πηγή της υγείας, της αγάπης, μας προστατεύει από τις ασθένειες και την κατάθλιψη. Το αγκαλιάζουμε με όλη την καρδιά και το πνεύμα μας, ατομικά και ως ομάδα», αναφέρει η εκκλησία.

Αν το δικαστήριο επέτρεπε την εξαίρεση, σύμφωνα με τη δικαστή Λίντς, οι αρχές θα ήταν υποχρεωμένες «να κρίνουν κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια ποινικών υποθέσεων, σχετικά με το αν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός επιτρέπουν νομικά» τη χρήση της κάνναβης, κάτι το οποίο θα ήταν μη βιώσιμο.

Από Sputnik

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu