την ώρα που πολλές κυβερνήσεις δείχνουν τάσεις να ισοφαρίσουν την έλλειψη δόσεων με την παραβίαση των αρχικών ενδείξεων.
«Κάθε μεταβολή στην δοσολογία των εμβολίων που έχουν δοκιμασθεί και εγκριθεί και κάθε τροποποίηση του χρονικού διαστήματος του εμβολιασμού με τα εμβόλια κατά της Covid-19 πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και σε μία διαφανή ερμηνεία των δεδομένων», αναφέρεται εμφατικά στην κοινή ανακοίνωση των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (IFPMA, PhRMA, EFPIA, Vaccines Europe, BIO, ICBA).
Οι ενώσεις αυτές «θεωρούν ότι οι στρατηγικές εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων και την εξέλιξη των γνώσεων» και κατά συνέπεια να υποστηρίζουν «την παραδοχή των δοσολογιών που καθορίσθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές».
Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την δοσολογία των εμβολίων ή να μεγαλώσουν το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δόσεις πέραν των ορίων που έχει καθορίσει η κατασκευάστρια εταιρεία.
Θέλουν να δοκιμάσουν με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την ένδεια εμβολίων αποκτώντας την δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να έχει καταστροφικές διαστάσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου έχει εμφανισθεί νέο μολυσματικότερο στέλεχος του ιού.
Για τις ενώσεις της φαρμακοβιομηχανίας υπάρχει ο κίνδυνος, αν οι στρατηγικές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, να τροφοδοτήσου περαιτέρω έναν ήδη ισχυρό σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια.
«Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 συνεχίζοντας να λαμβάνουμε αποφάσεις στηριζόμενες σε στέρεες επιστημονικές βάσεις», «καθώς μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος στην πανδημία», προειδοποιεί η ανακοίνωση.
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









