Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια «ανθρωπιστική κρίση» που περιλαμβάνει κακή υγεία, υπερβολικούς θανάτους και αυξανόμενη ανισότητα, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει επείγοντα μέτρα για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, προειδοποίησε η Συνομοσπονδία Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS).
Η οργάνωση απευθύνθηκε στην τοπική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η αποτυχία δράσης θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας που ήταν ήδη τεταμένες.
Σύμφωνα με μια έκθεση της The Sun, περίπου 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χειμώνα από αιτίες που σχετίζονται με το κρύο. Αυτό το χειμώνα, περισσότεροι από 10.000 Βρετανοί θα μπορούσαν να παγώσουν μέχρι θανάτου ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ λόγω της απενεργοποίησης των θερμαντήρων τους, για να περιορίσουν τους εκτοξευόμενους λογαριασμούς ενέργειας, προειδοποιούν οι επικεφαλής του NHS.
Το NHS τόνισε ότι, εκτός από την πρόκληση περισσότερων ασθενειών, η μαζική ενεργειακή φτώχεια ήταν επίσης πιθανό να «αυξήσει τον ήδη υψηλό αριθμό ετήσιων θανάτων που σχετίζονται με τα ψυγεία».
Σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Μεντβέντεφ για τη συνθήκη των πυρηνικών: «Ο χειμώνας έρχεται»
- Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας εκφράζει ανησυχία για τη λήξη της Νέας START
- Φλόριντα: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ
- Συναγερμός στον ΟΗΕ για τη Συνθήκη «New START»
- Αγωνία για τα πυρηνικά όπλα! Έληξε η συμφωνία για τον έλεγχό τους – Τι είπε ο Γκουτέρες
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ντυμένος αρχαίος Έλληνας…θέλει να προσαρτήσει την Ελλάδα – Επικό βίντεο στο “Χ”
- Μόγια: Δείτε το πρώτο “βιομιμητικό ανθρωποειδές ρομπότ” στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ
- Κορυφώνεται η κόντρα Μασκ-διεθνιστών στην Ευρώπη με φόντο το “Χ”









