• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΟΚ από τις ΗΠΑ: Επέτρεψαν σε πανεπιστήμιο να ζητά από τους φοιτητές να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ υποχρεωτικά!!!

ΣΟΚ από τις ΗΠΑ: Επέτρεψαν σε πανεπιστήμιο να ζητά από τους φοιτητές να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ υποχρεωτικά!!!

Μια εξωφρενική δικαστική απόφαση, για ένα θέμα που διχάζει τη χώρα, έλαβε ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ. Έκρινε χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου, ότι το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έχει δικαίωμα να απαιτεί από τους φοιτητές και το προσωπικό του να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.


Ειδικότερα και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστής Ντέιμον Λέιχτι του δικαστηρίου του Σάουθ Μπεντ στο Σικάγο έλαβε την απόφαση αυτή, την πρώτη για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ΗΠΑ, όμως οι ενάγοντες μπορούν να ασκήσουν έφεση και να φτάσουν ως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Λέιχτι αρνήθηκε να ακυρώσει το νέο υγειονομικό κανονισμό του πανεπιστημίου που τέθηκε σε ισχύ ενόψει της έναρξης των μαθημάτων από την 1η ως τις 15 Αυγούστου. Βάσει του κανονισμού αυτού ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι υποχρεωτικός για τους 90.000 φοιτητές του πανεπιστημίου της Ιντιάνα και τους 40.000 εργαζόμενους σε αυτό, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους.


Το Σύνταγμα επιτρέπει στους φοιτητές «να αρνούνται οποιαδήποτε ιατρική πράξη με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης του σώματός τους», ανέφερε ο δικαστής. Όμως επιτρέπει, επίσης, «την επιβολή μιας διαδικασίας εμβολιασμού με στόχο το νόμιμο συμφέρον της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε. «Αυτό ακριβώς έπραξε το πανεπιστήμιο», κατέληξε στην απόφασή του που εκτείνεται σε 100 σελίδες.