• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΣΕΙΣΜΟΣ» με δήλωση για τα Ελληνόπουλα άνω των τριών ετών – Τι πρέπει να κάνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΣΕΙΣΜΟΣ» με δήλωση για τα Ελληνόπουλα άνω των τριών ετών – Τι πρέπει να κάνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

SXOLEIO
Ποιοι χαρακτηρίζονται πιο υπάκουοι…

Συνεχίζονται οι υπερβολικές ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός πως ναι μεν υπάρχει, ωστόσο δεν δικαιολογεί τον πανικό, ο οποίος καλλιεργείται σε παγκόσμιο επίπεδο, φυσικά και στην Ελλάδα.

Η νέα υπερβολική, κατά την άποψή μας, δήλωση έρχεται από τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του δήλωσε πως τα παιδιά άνω των τριών ετών πρέπει να φορούν μάσκα, την ώρα που το εν λόγω μέτρο κατηγορείται για αύξηση πνευμονοπαθειών και προβληματική προστασία απέναντι στον όποιο ιό.

«Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν». Μάλιστα τόνισε ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

Για τα σχολεία είπε πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και είναι μια συζήτηση σε εξέλιξη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας ακόμα και από τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 10, διότι τα παιδιά είναι πιο υπάκουα.