• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος στη Γερμανία! Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Υπ. Εσωτερικών λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

Σάλος στη Γερμανία! Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Υπ. Εσωτερικών λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

Λίγες ημέρες προτού κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά της νόσου Covid- 19, o υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στις 14 Απριλίου, ο 71χρονος Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

«Βρέθηκε τυχαία θετικός στον κορωνοϊό», όπως είπε ο εκπρόσωπός του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

«Μέχρι στιγμής, ο Ζέεχοφερ δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ούτε αισθάνεται άρρωστος. Ήταν μία εξέταση ρουτίνας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών πέρασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στο Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

To αποτέλεσμα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό ανακοινώθηκε χτες το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζέεχοφερ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες: είναι 71 ετών κι έχει προβλήματα με την καρδιά του.

«Η νόσηση του Ζέεχοφερ δείχνει «πόσο σημαντική είναι η δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς αυξάνει την προστατευτική δράση έναντι του κορωνοϊού», επισημαίνει ογιατρός ειδικός σε θέματα εμβολιασμού, καθηγητής Τόμας Άσμαν.

Η προστασία «μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ανέρχεται στο 50 με 60% και μετά τη δεύτερη δόση από 80 έως 90%».

Ο Γερμανός γιατρός τόνισε επίσης ότι, «μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, δημιουργούνται αντισώματα έτσι ώστε τα άτομα άνω των 70 ετών να μην νοσούν σοβαρά και να μην χρειάζεται να μεταφερθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

(protothema)