• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος με το εμβόλιο της J & J που οι «ειδικοί» φέρνουν στην Ελλάδα! Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του!

Σάλος με το εμβόλιο της J & J που οι «ειδικοί» φέρνουν στην Ελλάδα! Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του!

Μέχρι και στις ΗΠΑ του αριστερού Μπάιντεν αναστέλλεται η χρήση του!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson που έρχεται από την Τετάρτη και στη χώρα μας!

Να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson ζητούν οι αμερικανικές αρχές (FDA και CDC), μετά από αρκετά περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες.

Υπολογίζεται πως περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ενώ 9 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα», αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Θυμίζουμε πως ήδη ορισμένες Πολιτείες είχαν αναστείλλει το προηγούμενο διάστημα τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, την ώρα που η χώρα μας περιμένει να καταφθάσουν οι πρώτες χιλιάδες δόσεις.

Πρόκειται για τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου με τις οποίες θα ξεκινήσει εμβολιασμός τη Δευτέρα 19 Απριλίου, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Ακόμα και η Αυστραλία ανακοίνωσε πως δεν θα αγοάσει -τουλάχιστον για την ώρα- το εμβόλιο εξαιτίας των ύποπτων περιστατικών στις ΗΠΑ.