ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Η αλήθεια για τα εμβόλια – Τι ξεκινά για όλα τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιόν βάζουν μπροστά και γιατί....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ρεπορτάζ του euronews, αναφέρεται στον Ίθαν Λίντενμπέργκερ, μόλις 18 ετών που έχει ριχτεί για τα καλά στην μάχη για την εκστρατεία υπέρ των εμβολίων.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, ο ίδιος κατάφερε να εμβολιστεί παρά την αντίθεση της μητέρας του και τώρα συμμετέχει ενεργά στην μάχη κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Ένα αν μη τι άλλο «ωραίο» αφήγημα για τους υπέρμαχους των εμβολίων.

Τώρα λοιπόν που στην Ευρώπη ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια αυξάνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες, μετά τις μαρτυρίες για επικίνδυνες παρενέργειες (θυμηθείτε ΕΔΩ περιστατικό στην Ελλάδα).

Σε χώρες όπως η Γαλλία, το 45% των πολιτών θεωρούν ότι κάποια εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Άλλες χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία ακολουθούν στην λίστα.

Το «κίνημα» υπέρ των εμβολίων θέλει να το αλλάξει αυτό, προκειμένου να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά με όλα(;) τα εμβόλια. Ξεκινά λοιπόν μία πανευρωπαϊκή καμπάνια για να το επιτύχει

Μάλιστα γίνεται νύξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρόσφορο έδαφος για αυτούς που αντετωπίζουν με σκεπτικισμό τα εμβόλια, με τους υπέρμαχους των εμβολίων να προσβλέπουν στην κατάργηση του «λανθασμένου περιεχομένου» αναρτήσεων.

Ποιος θα κρίνει ποιο περιεχόμενο είναι λανθασμένο;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζονται πάντως για να στηρίξουν τον εμβολιασμό.

«Τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή. Τα περισσότερα από τα παιδικά εμβόλια είναι κυρίως παλιά εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί για 40-50 χρόνια και με αυτά έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές» δήλωσε στέλεχος του ΠΟΥ.

Πιθανώς, κάποια εμβόλια είναι πλέον αναγκαία, όταν αφορούν παλιούς και γνωστούς σε όλους ιούς.

Είναι όμως υγιές να αποδεχόμαστε όλα τα εμβόλια άκριτα, χωρίς να υπάρξει πρώτα λεπτομερής έρευνα για τις όποιες παρενέργειες ενδέχεται να υπάρχουν;

Εμείς δεν στεκόμαστε στο συνωμοσιολογικό κομμάτι αλλά στο πρακτικό, στο επιστημονικό.

Ούτε να απορρίπτεται κάτι εξαρχής, ούτε όμως να υπάρχει μαζική διακρατική υστερία για εμβόλια, που ενδεχόμενα δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ λοιπόν! Ειδικά από τους υπέρμαχους των εμβολίων, στους οποίους αναφέρεται το παρακάτω ρεπορτάζ:

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...