«Ψεκασμός» στην ατμόσφαιρα!!! Ο Bill Gates «χαμηλώνει» το φως του ήλιου – Για ποιούς;;;

Εξωπραγματικό πρόγραμμα χρηματοδοτεί μετά τα εμβόλια ο διεθνιστής...

Μετά εμβόλια και την γεωργία, ο μεγιστάνας και ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, χρηματοδοτεί ένα επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο ακούγεται εξωπραγματικό.

Θέλει να αναπτύξει μία τεχνολογία που θα χαμηλώνει την ένταση του ηλιακού φωτός, με σκοπό, όπως ισχυρίζεται να επιφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα στον πλανήτη μας, με αφορμή την «υπερθέρμανση», παρότι βέβαια χιόνισε μέχρι και στην έρημο Σαχάρα.

Η έρευνα φέρει το όνομα «Stratospheric Controlled Disturbance Experiment» , ή SCoPEx εν συντομία και διεξάγεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στόχο έχει να «χαμηλώσει τα φώτα».

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η λύση που μελετάται είναι ο ψεκασμός τόνων ανθρακικού ασβεστίου (CaCO3) στην ατμόσφαιρα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο κοντά στην πόλη Kiruna στη Σουηδία. Οι διαστημικές υπηρεσίες έχουν συμφωνήσει να υψωθεί ένα μπαλόνι σε ύψος 20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, μεταφέροντας  επιστημονικό εξοπλισμό.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ;;;

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπαλόνι μεγάλου υψομέτρου, προκειμένου να υψώσουμε ένα πακέτο οργάνων περίπου 20 χλμ στην ατμόσφαιρα. Όταν φτάσει στην θέση του, μια πολύ μικρή ποσότητα υλικού θα απελευθερωθεί, έτσι ώστε να δημιουργήσει μια διαταραγμένη μάζα αέρα, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και διαμέτρου εκατό μέτρων. Έπειτα, θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μπαλόνι, προκειμένου να μετρήσουμε τις αλλαγές που προέκυψαν, στην διαταραγμένη μάζα αέρα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην πυκνότητα αερολύματος, την ατμοσφαιρική χημεία και την σκέδαση (ο διασκορπισμός των φωτεινών ακτίνων όταν προσπέσουν σε μικροσκοπικά σωματίδια, έτσι ώστε να διαχέονται στον χώρο χωρίς να είναι ορατά) του φωτός», περιγράφουν οι επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: FORBES

Η συγκεκριμένη ποσότητα του ανθρακικού ασβεστίου που θα χρειαστεί για να μειωθεί το ηλιακό φως και να δροσίσει, όπως διατείνονται, ο πλανήτης δεν είναι ακόμη γνωστός και μάλιστα οι επιστήμονες του SCoPEx δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν, αν το συγκεκριμένο αέριο είναι το κατάλληλο για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Όπως επισημαίνεται, τα πρώτα στάδια της έρευνας φέρονται να δείχνουν ότι η ουσία είναι σχεδόν ιδανική για να απορροφήσει ακτινοβολία, προκαλώντας σημαντικά λιγότερη θερμοκρασία στην στρατόσφαιρα.

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;

Όπως αναφέρει το Forbes, οι επιστημονικοί αντίπαλοι του προαναφερθέντος εγχειρήματος είναι της άποψης πως η ηλιακή γεωμηχανική, θα μπορούσε να προκαλέσει αναπόφευκτους κινδύνους και ακραίες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, που θα ήταν παρόμοιες με τις τρέχουσες τάσεις της λεγόμενης «υπερθέρμανσης».

Αντίθετα, οι υπέρμαχοι του εγχειρήματος προγράμματος υποστηρίζουν πως η όλη επιχείρηση έχει εμπνευστεί από την ψυχρή επίδραση που είχαν παγκοσμίως οι εκρήξεις ηφαιστείων που αποδέσμευσαν θειική τέφρα στην ατμόσφαιρα.

Όπως διατείνονται, το 1815 η έκρηξη του όρους Ταμπόρα στην Ινδονησία οδήγησε σε ένα «έτος χωρίς καλοκαίρι« ενώ το 1991, η έκρηξη του ηφαιστείου Πινατούμπο στις Φιλιππίνες χαμήλωσε την παγκόσμια θερμοκρασία κατά 0,5 βαθμούς.

Tι σκοπό άραγε να έχει ο Bill Gates; Για ποιούς θέλει να χαμηλώσει το φως του ήλιου; Για τους ανθρώπους και το καλό τους;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί