«Οι επιστήμονες της NASA αποκάλυψαν μια φιλόδοξη στρατηγική για την καταπολέμηση της…κλιματικής αλλαγής: Αφορά το ψέκασμα της ατμόσφαιρας με πάγο», μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Η μέθοδος θα περιλαμβάνει την αποστολή αεροπλάνων σε μεγάλο υψόμετρο που πετούν 58.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια, πάνω από 20.000 πόδια ψηλότερα από τα εμπορικά αεροπλάνα, και τον ψεκασμό σωματιδίων πάγου στην ανώτερη ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με την πρόταση, «αυτό θα παγώσει το νερό απομακρύνοντας τους υδρατμούς προτού μετατραπούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που παγιδεύουν τη θερμότητα από τη διαφυγή στο διάστημα – αυξάνοντας τελικά τις θερμοκρασίες στη Γη.
Τα σωματίδια του πάγου θα παγώσουν το νερό, το οποίο στη συνέχεια θα έπεφτε πίσω στη Γη, αφαιρώντας την περίσσεια υδρατμών και αφυδατώνοντας τη στρατόσφαιρα όπου το νερό μετατρέπεται σε αέριο που παγιδεύει τη θερμότητα».
Όπως μεταδίδεται, πρόκειται για ένα…δόλιο σχέδιο, γόνος της συνεργασίας μεταξύ της NASA και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η γεωμηχανική, συχνά απορρίπτεται λόγω πιθανών παρενεργειών, ωστόσο φαίνεται πως έχει και φανατικούς υποστηριχτές.
Ο Joshua Schwarz, ένας φυσικός της NOAA, που είναι ο επικεφαλής του σχεδίου είπε: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμη και τώρα.
Οι προσπάθειες δεν θα εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θα ψύξουν μόνο την ατμόσφαιρα κατά το 1/70, που είναι ίσο με την ποσότητα της θερμότητας που δίνεται από το CO2».
Σύμφωνα με τους…«ειδικούς» της NASA, «οι υδρατμοί είναι το πιο άφθονο αέριο θερμοκηπίου της Γης – είναι υπεύθυνοι για το ήμισυ του “φαινομένου του θερμοκηπίου”».
Η ομάδα της NASA πιστεύει ότι ο στόχος για τους ψεκασμούς θα ήταν το Ψυχρό Σημείο του Δυτικού Ειρηνικού (WCP) – μια περιοχή της ατμόσφαιρας περίπου στο μέγεθος της Αυστραλίας.
«Η τροπόπαυση πάνω από τον τροπικό δυτικό Ειρηνικό, στο WCP ειδικότερα, είναι γνωστό ότι είναι η αποφασιστική πύλη για τον προσδιορισμό της ποσότητας υδρατμών που μεταφέρεται στη στρατόσφαιρα», ανέφερε η NOAA.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









