• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πρόβατα» ξυπνάτε, πριν να είναι αργά: Οι «μετανάστες» κυριαρχούν στην μετακινούμενη κτηνοτροφία – Το «καμπανάκι» του el.gr από τον Φεβρουάριο

«Πρόβατα» ξυπνάτε, πριν να είναι αργά: Οι «μετανάστες» κυριαρχούν στην μετακινούμενη κτηνοτροφία – Το «καμπανάκι» του el.gr από τον Φεβρουάριο

Είχαμε γράψει πριν περίπου έναν χρόνο

σε σχέση με την έλλειψη ελληνικών εργατικών χεριών στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την βιομηχανική επεξεργασία:

«Οι Έλληνες δείχνουν να μην ενδιαφέρονται ή να πηγαίνουν για μία σεζόν και μετά να εξαφανίζονται.

Ως εκ τούτου, η έλλειψη ελληνικών εργατικών χεριών προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες «μετανάστες» που κατακλύζουν την Ελλάδα, με τις «ευλογίες» της Τουρκίας, να βρουν δουλειά στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την βιομηχανική επεξεργασία, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας περιμένουν να προσγειωθεί δίπλα τους ένα «γραφείο διευθυντή».

(…)

Η γεωργία γίνεται λοιπόν σημαντικό «σημείο εισόδου» για τους παράνομους μετανάστες, καθώς ελάχιστοι Έλληνες «συγκινούνται» από την προοπτική της υπαίθρου, προτιμώντας τα επιδόματα ενίσχυσης της ανεργίας από το Κράτους μέσα στις πόλεις.

Η πρωτογενής παραγωγή της Ελλάδας περνά από όλο και περισσότερα χέρια παράνομων ή μη μεταναστών»!

Τα νέα που έχουμε σήμερα για εσάς επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τα τότε γραφόμενα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της μετακινούμενης κτηνοτροφίας (βοσκοί) στην Ελλάδα διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια οι… «μετανάστες», αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε θέσεις όπου παρατηρείται πρόβλημα ηλικιακής ανανέωσης από γηγενείς, για τους λόγους που είχαμε προαναφέρει τον Φεβρουάριο.

Όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε σε 20 μετακινούμενες εκμεταλλεύσεις της Θεσσαλίας, η μισθωμένη εργασία που προσφέρεται από αλλοδαπούς, έχει μέχρι στιγμής συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και οι αλλοδαποί σήμερα διαδραματίζουν σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό ρόλο!!!

Το ξαναγράφουμε: Στην μετακινούμενη κτηνοτροφία, οι αλλοδαποί σήμερα διαδραματίζουν σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό ρόλο!!!

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα πάντα με την έρευνα πως, από τους 20 κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 15 δήλωσαν πως απασχολούν έναν «μετανάστη» εργαζόμενο, τέσσερις απασχολούν δύο «μετανάστες», ενώ σε μία εκμετάλλευση εργάζονται τρεις μετανάστες.

Η πλειονότητά αυτών είναι αλβανικής καταγωγής, ωστόσο, σιγά σιγά, σε αυτούς προστίθενται και εκείνοι που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.

Στο σύνολο των εκμεταλλεύσεων οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται στην βόσκηση (μόνοι ή με συμμετοχή μέλους της οικογένειας) και στις περισσότερες εκμεταλλεύσεις συμμετέχουν στην άμελξη, το τάισμα και την καθαριότητα των εγκαταστάσεων και των ζώων.

«Πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι εργάζονται συνήθως για να κερδίσουν τα προς το ζην, λόγω έλλειψης ευκαιριών. Παράλληλα, καλούνται να καλύψουν το κενό που υπάρχει σ΄αυτές τις εκμεταλλεύσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου Έλληνες απασχολούμενοι» τόνισε ο  δόκιμος ερευνητής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Αθανάσιος Ράγκος, διευκρινίζοντας ότι εκτός από την αμοιβή, τους παρέχεται στέγη και συνήθως φαγητό.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς, επαναλαμβάνουμε, «η πρωτογενής παραγωγή της Ελλάδας περνά από όλο και περισσότερα χέρια παράνομων ή μη μεταναστών», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

 

  • 126
  •  
  •  
  •  
  •  
  •