• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρωτοφανές! Καθηγητές θεωρούν εμπορευματοποίηση της Παιδείας τις χορηγίες ιδιωτών

Πρωτοφανές! Καθηγητές θεωρούν εμπορευματοποίηση της Παιδείας τις χορηγίες ιδιωτών

Πρωτοφανή απόφαση έλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας!

 

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν ή να επιστρέψουν χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη που αφορούσε την προμήθεια βασικού εξοπλισμού γυμνασίων του νομού.

Ας μην σταθούμε όμως στην συγκεκριμένη χορηγία αλλά στην όλη στάση που τηρήθηκε!

Η Ένωση λοιπόν,  τάσσεται κατά των χορηγιών τις οποίες χαρακτηρίζει ως εμπορευματοποίηση της Παιδείας και ζητά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποτρέπεται η… είσοδος εταιρειών στους χώρους των σχολείων με πρόσχημα τα χορηγικά προγράμματα.

Να μην υπάρχουν λοιπόν χορηγίες από όσους θέλουν να στηρίξουν την Παιδεία;

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων.

Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».