• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσέξτε τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν για τον εμβολιασμό των παιδιών – ΒΙΝΤΕΟ

Προσέξτε τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν για τον εμβολιασμό των παιδιών – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση λόγω covid.

Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα με τον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμα και των βρεφών σε ορισμένες χώρες (Δείτε ΕΔΩ), κατά του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί σε ολόκληρο τον κόσμο κρίνουν σκόπιμο σε πρώτη φάση την ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών, ακόμα και όταν παραδέχονται ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ πόσης διάρκειας είναι η ανοσία που προσφέρουν τα διαθέσιμα εμβόλια!

Ωστόσο ήδη -και στη χώρα μας- έχουν αρχίσει δειλά-δειλά οι πρώτες συζητήσεις για εμβολιασμού του ανήλικου πληθυσμού, αρχής γενομένης από την ηλικία των 12 ετών.

Στην καθιερωμένη ενημέρωσή της για τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας:

«Έχουμε αναφέρει ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά είναι μικρός. Επομένως ο στόχος του εμβολιασμού είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε. Κάνουμε ένα εμβόλιο για να προστατεύσουμε ένα παιδί από ένα λοιμώδες νόσημα. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις σοβαρής νόσησης από covid.

Επομένως το εμβόλιο για τα παιδιά έχει σαν στόχο πρώτον ότι τα παιδιά αποτελούν το 25% του πληθυσμού μίας χώρας, δεύτερον ότι ο εμβολιασμός τους θα μπορούσε να μειώσει τη διασπορά στην κοινότητα, να μείνουν ανοικτά τα σχολεία και να προστατευτούν ευάλωτες ομάδες»:

(φωτο: eurokinissi)