Πρόκληση «ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ» μεταξύ χωρών – Μετεωρολόγος προειδοποιεί

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

Ένας κορυφαίος μετεωρολόγος προειδοποιεί ότι η κυβερνητική τροποποίηση του καιρού θα μπορούσε να προκαλέσει ακούσια συγκρούσεις μεταξύ των εθνών, όπου ο καιρός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο μεταξύ χωρών!!!

Η συζήτηση φούντωσε ξανά, με αφορμή τα γεγονότα στο Ντουμπάι (ΕΔΩ), και ενώ υπάρχουν θεωρίες ακόμα και για τεχνητή πρόκληση τσουνάμι!

Σύμφωνα με τον ανώτερο μετεωρολόγο του Kisters, John Jaques, η καταστροφή που προκάλεσε τις πλημμύρες στο Ντουμπάι θα πρέπει να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η κυβερνητική επιρροή στον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες που δεν είναι πλήρως προβλέψιμες.

«Η σπορά νεφών στοχεύει να ενισχύσει και να επιταχύνει τη διαδικασία βροχόπτωσης. Ειδικά σε περιοχές που δεν έχουν δει βροχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοια έντονη βροχόπτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ροή διείσδυσης, με αποτέλεσμα πιθανές ξαφνικές πλημμύρες», δήλωσε ο Jaques, σύμφωνα με το Newsweek .

«Οι πλημμύρες του Ντουμπάι λειτουργούν ως αυστηρή προειδοποίηση για τις ανεπιθύμητες συνέπειες που μπορούμε να εξαπολύσουμε όταν χρησιμοποιούμε τέτοια τεχνολογία για να αλλάξουμε τον καιρό».

«Επιπλέον, έχουμε ελάχιστο έλεγχο στις συνέπειες της σποράς των νεφών. Πού ακριβώς θα βρέχει αποτελεσματικά; Η χρήση τεχνικών όπως η σπορά νεφών για να φέρει τις πολύ απαραίτητες βροχοπτώσεις σε μια περιοχή μπορεί να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες ή και ξηρασίες.»

Ο Jaques προσθέτει ότι ένα μοτίβο καιρικών συνθηκών που μετακινείται ακούσια πάνω από μια γειτονική χώρα όπου είναι ανεπιθύμητο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εχθροπραξίες, οι οποίες πιθανώς θα κορυφωθούν σε καιρικό πόλεμο!

«Κάθε φορά που παρεμβαίνουμε στα φυσικά μοτίβα βροχοπτώσεων, ξεκινάμε μια αλυσίδα γεγονότων, πάνω στην οποία έχουμε ελάχιστο έλεγχο», δήλωσε ο Jaques.

«Αν και υπάρχουν πολλά που γνωρίζουμε, υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στην κατανόηση αυτών των πολύπλοκων καιρικών συστημάτων. Η παρέμβαση στον καιρό εγείρει επίσης κάθε είδους ηθικά ερωτήματα, καθώς η αλλαγή του καιρού σε μια χώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ίσως ακούσιες αλλά καταστροφικές επιπτώσεις σε μια άλλη, άλλωστε ο καιρός δεν αναγνωρίζει σύνορα. Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, η απεριόριστη χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να καταλήξει να προκαλέσει διπλωματικές αστάθειες με τις γειτονικές χώρες που εμπλέκονται σε καιρικούς πολέμους», τόνισε.

Όπως αναφέρουν ιστορικοί πολέμου, είναι γνωστό πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεξήγαγε καιρικό πόλεμο κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όπου το κρυφό έργο σποράς σύννεφων Operation Popeye, με σκοπό να επιδεινώσει τις συνθήκες των μουσώνων, προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σκοπό να ανατρέψουν τις δυνάμεις των Βιετκόνγκ.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί