• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πριν 20 χρόνια τα έλεγε ο Λιακόπουλος- Σήμερα αποτελούν τις ανησυχίες των επιστημόνων παγκόσμια- Διαδώστε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν 20 χρόνια τα έλεγε ο Λιακόπουλος- Σήμερα αποτελούν τις ανησυχίες των επιστημόνων παγκόσμια- Διαδώστε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα βρίσκονται προ των πυλών.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Πριν μερικά χρόνια, όταν ο Δημοσθένης Λιακόπουλος προειδοποιούσε για όσα ζούμε στις μέρες μας και όσα θα ζήσουμε σύντομα, φάνταζε «γραφικός». Όλα όσα έλεγε για τη βιομηχανία υποταγής των συνειδήσεων, ακούγονταν «τραβηγμένα» για τον μέσο άνθρωπο.

Πάρτε ένα παράδειγμα.

«Ανατριχιαστικά πράγματα», «δεν μπορούν να συμβούν αυτά» έλεγαν σχεδόν όλοι! Να όμως που το πλήρωμα του χρόνου τον δικαίωσε, αφού πλέον είναι αυτονόητο, πως σε λίγο καιρό μπορεί να δοθεί σε όλους τους ανθρώπους ένα τσιπάκι.

Μέσα στα πολλά που είχε αποκαλύψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ήταν και περί των «τροφίμων του μέλλοντος».


Είχε πει λοιπόν, πως τα τρόφιμα που ξέρουμε σταδιακά θα πάψουν να υπάρχουν (βλ. μεταλλαγμένα), ενώ όταν εμφανιστεί το τεχνητό πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, η Νέα Τάξη θα δώσει την λύση του…τεχνητού κρέατος και των εγκεκριμένων άλευρων.

Ωστόσο, μέσα στις μέριμνες της καθημερινότητας, λίγοι ενδιαφέρθηκαν να λάβουν τη γνώση και να μάθουν ποια είναι τα σχέδια της Νέας Τάξης των Πραγμάτων κατά των ανθρώπων.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως για το καλό του πλανήτη και εξαιτίας της (δήθεν) κλιματικής αλλαγής πρέπει να αλλάξουμε το τι τρώμε.

Όπως μεταδίδει το newsbeast, σύμφωνα με δημοσιογράφο στην εφημερίδα Guardian, εκ πρώτης όψεως, τα ζητήματα της τροφής και της κλιματικής αλλαγής μπορεί να μοιάζουν ασύνδετα, όμως δεν είναι, καθώς «η μεγαλύτερη απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι αυτή στα συστήματα παραγωγής τροφής».

«Αυτό με εξέπληξε και με ιντρίγκαρε. Πίστευα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να ήταν οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, ο εκτοπισμός πληθυσμών, η άνοδος της στάθμης των υδάτων. Όλα αυτά αποτυπώνουν το πώς η ανθρωπότητα θα βιώσει την κλιματική αλλαγή. Άρχισα όμως να συνειδητοποιώ πως η μεγαλύτερη διαταραχή που δεν γνωρίζει περιοχές και σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις στον πλανήτη θα είναι οι αλλαγές στην παραγωγή της τροφής».

Κάποιες από αυτές ήδη συμβαίνουν, συνεχίζει. «Η κλιματική αλλαγή γίνεται κάτι που μπορούμε να γευτούμε. Μπορεί να είναι σε καλαμπόκια στην Κένυα, σε κοπάδια στο Τενεσί, σε αγρόκτημα με μήλα στο Γουισκόνσιν, φυτεία καφέ στη Γουατεμάλα, εκτάσεις με ροδακινιές στην Τζόρτζια.

Μίλησα με τόσους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, όλοι μου είπαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πως η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κάτι που γευόμαστε. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και τα ζώα στα κοπάδια. Νομίζουμε πως η κλιματική αλλαγή είναι κάτι συγκεχυμένο και μακρινό αλλά έχει ήδη επηρεάσει την παραγωγή της τροφής μας».

Κάποιοι έχουν λύσει το θέμα των βασικών ειδών διατροφής, έχοντας το μποστάνι τους στην πίσω αυλή τους, και μερικές κότες, για παράδειγμα. Για όλους είναι μία άβολη εξέλιξη το να ζουν σε έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα θα είναι προϊόντα εργαστηρίου. «Αλλά μιλάμε για 7,5 εκατ. ανθρώπους…» σημειώνει η Λιτλ. Κάποιες πρακτικές λύσεις, που ο καιρός θα φέρει, μας αφορούν, έστω και σε διαφορετική κλίμακα, όλους.

«Με παίδεψε πολύ η ερώτηση ποια πραγματικά είναι η λύση, πώς θα φτιάξουμε το σύστημα παραγωγής τροφίμων, που δεν θα μπορεί πια να ανταποκριθεί, αν δεν μπορούμε να στηριχθούμε στα μποστανάκια του καθενός και να καλλιεργούμε στο έδαφος; Με μπέρδευε το ποιες είναι οι ρεαλιστικές λύσεις και το ότι το κίνημα βιώσιμης παραγωγής τροφής, που απορρίπτει την παραγωγή μεγάλης κλίμακας, είναι μη ρεαλιστικό» σημειώνει η Λιτλ.

«Ο κόσμος θα ήθελε να ακούσει πως υπάρχει μία λύση, όμως θα χρειαστούν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, πολλή τεχνολογία, αλλαγή στη νοοτροπία, αυτοέλεγχος, σεβασμός στην παράδοση και βαθιά κατανόηση του πώς έχουμε εφαρμόσει λάθος την τεχνολογία. Θα χρειαστούν πολλά διαφορετικά στοιχεία για να οδηγηθούμε σε λύση.

Μπορούμε να θρέψουμε τον κόσμο με τρόπο βιώσιμο και δίκαιο; Η απάντηση είναι ναι, αλλά το σύστημα παραγωγής τροφής θα είναι πολύ διαφορετικό» ξεκαθαρίζει.

Οπότε, το ερώτημα είναι, πώς θα είναι το σύστημα αυτό; Πώς θα είναι ένα συνηθισμένο αμερικανικό γεύμα το 2050; «Ελπίζω πως θα μοιάζει πολύ με ό,τι τρώμε σήμερα. Είναι όμως ο τρόπος που παράγεται η τροφή και το πού παράγεται που μπορεί να αλλάξει ριζικά.

Μπορεί το κρέας που θα τρώμε να είναι εξίσου νόστιμο με το κρέας που έτρωγαν οι παλιότερες γενιές, μόνο που δεν θα προέρχεται από ζωντανό ζώο αλλά είτε από κάποια πρωτεΐνη με φυτική βάση είτε από τεχνητό κρέας που καλλιεργείται σε βιοαντιδραστήρα.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτεί ο κόσμος, αλλά ήδη βλέπουμε κάποιες εκδοχές του. Υπάρχουν μπέργκερ που χρησιμοποιούν τέτοιο κρέας, από πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και συνθετικό αίμα. Η γεύση είναι αυτή που ξέρουμε, η προέλευση άλλαξε» εξηγεί.

«Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους να παράγουμε τα τρόφιμα που μας αρέσουν. Απλώς θα χρειαστούν πολύ διαφορετικές μέθοδοι.

Είναι κρέας, τα κύτταρά του προέρχονται από το ζώο, όμως δεν αναπτύχθηκαν πάνω του. Δεν έχουν κόκαλα και όργανα, δεν νιώθουν. Δεν υπάρχει πόνος» συνεχίζει.

Επομένως, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στη Βρετανική εφημερίδα, υπάρχει ανάγκη εύρεσης μεθόδου, με την οποία θα δύναται να ταϊστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός με πρόσχημα το ότι τα σημερινά τρόφιμα είναι….αλλοιωμένα και φυσικά το ότι…καταστρέφεται ο πλανήτης.

Αν προσέξατε, η δημοσιογράφος το είπε ξεκάθαρα: «Μιλάμε για 7,5 εκατ. ανθρώπουςποια είναι η λύση»;

Και συνεχίζει «Μπορούμε να θρέψουμε τον κόσμο με τρόπο βιώσιμο και δίκαιο; Η απάντηση είναι ναι, αλλά το σύστημα παραγωγής τροφής θα είναι πολύ διαφορετικό».

Τα παραπάνω αποτελούν τις ανησυχίες των επιστημόνων σήμερα, οι οποίες δημοσιεύονται στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά και σαιτ παγκοσμίως.

Ας εξετάσουμε λίγο όμως τη φράση που ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται παγκόσμια: «βιώσιμο και δίκαιο σύστημα παραγωγής τροφής» και ας δούμε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Καταρχάς θα είναι ένα σύστημα απόλυτα σύμφωνο με την Aτζέντα 2030. Δεν θα σκοτώνονται ζώα για να έχουμε τα διάφορα προϊόντα κρέατος, καθώς θα έχει απαγορευτεί το ψάρεμα, το κυνήγι αλλά ακόμη και το να έχει κανείς προσωπικό μποστάνι, ζώα κτλ για να προστατεύεται δήθεν το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα του (εξ ού και το «βιώσιμο»).

Πάμε τώρα στη λέξη «δίκαιο». Μια λέξη που αγαπάει η Νέα Τάξη, αφού διαρκώς μιλάει για δικαιοσύνη, η οποία φυσικά είναι εναντίον της ελευθερίας των ανθρώπων. Με το τεχνητό κρέας και τα εγκεκριμένα άλευρα θα μπορεί να ταϊστεί το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, επομένως θα φαίνεται δίκαιο, αφού κανείς δεν θα μένει νηστικός, έχοντας ακόμη και ένα απλό μπολ συσσιτίου.

Ωστόσο, για να μπορεί, αρχικά να ψωνίζει τα προϊόντα τεχνητού κρέατος από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και αργότερα να παίρνει το συσσίτιο, θα πρέπει να έχει, όπως λέει και η Αποκάλυψη του Ιωάννου, τη σφραγίδα του παγκόσμιου ηγέτη, που μπορεί να είναι ένα μικροτσίπ, ένα βιοτσίπ, ή κάτι παρεμφερές.

Όποιος έχει αυτό το «αναγνωριστικό» του παγκόσμιου κράτους, με το οποίο θα δηλώνει ότι υποτάσσεται πλήρως στην εξουσία του, θα μπορεί αρχικά να αγοράζει τα προϊόντα τεχνητού κρέατος κτλ, από τα καταστήματα, και όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, να εξασφαλίζει τουλάχιστον ένα μπολ συσσιτίου.

Όποιος δεν το έχει, τότε θα ονομάζεται οικολογικός τρομοκράτης και όχι μόνο δεν θα τρώει τίποτα, αλλά θα καταδιώκεται από τις αρχές παγκοσμίως.

Δίκαιο έτσι;


(φώτο: Pexels)