“ΠΡΑΣΙΝΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ”! Σχεδιάζουν απαγόρευση ( ; ) ηλεκτρικών ΙΧ για λόγους…ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Άσχημα νέα για όσους άκουσαν τα "πράσινα κελεύσματα" των Μητσοτάκη και συν αυτώ!

Με μία απόφαση που έρχεται να επιφέρει ισχυρό σοκ στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη μπαίνει ο Δεκέμβριος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μέτρο που μελετάται στην Ελβετία και προοβλέπει την επιλεκτική απαγόρευση κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων!!!

Η Ελβετία θα μπορούσε να απαγορεύσει τη ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια ενεργειακή κρίση κατά τους χειμερινούς μήνες, σύμφωνα με αναφορές.

Η Telegraph ανέφερε το Σάββατο ότι «οι Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν συντάξει προτάσεις έκτακτης ανάγκης που περιορίζουν τη χρήση ρεύματος εάν τα πράγματα πάνε άσχημα αυτόν τον χειμώνα».

Για παράδειγμα, τα καταστήματα μπορεί να χρειαστεί να μειώσουν το ωράριο λειτουργίας τους, οι υπηρεσίες ροής μπορεί να χρειαστεί να περιοριστούν και να θερμαίνονται μόνο στους 20 βαθμούς Κελσίου ή 68 βαθμούς Φαρενάιτ.

Άλλες απαγορεύσεις, σύμφωνα με την Telegraph, μπορεί να περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις, όλα για να αποφευχθεί το ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ.

Ο λόγος που η Ελβετία προετοιμάζεται για πιθανά μπλακ άουτ είναι ότι η χώρα βασίζεται σε εισαγόμενη ενέργεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ περισσότερο από το μισό, ή το 60 τοις εκατό της ενέργειας της χώρας προέρχεται από υδροηλεκτρικά μέσα, αλλά τους χειμερινούς μήνες η παραγωγή επιβραδύνεται και η χώρα βασίζεται στις εισαγωγές.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ελβετίας θα αποτελείται από 3 επίπεδα. Στο 2ο από αυτά θα ανάψει το πράσινο φως για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ διαδρομών με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!!

Το πώς θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, που θα αφορά ΜΟΝΟ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα για τη φόρτισή τους, δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάντως η Ελβετία δεν προτωτυπεί σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των ηλεκτρικών ΙΧ. Ανάλογα μέτρα έχουν προταθεί και σε άλλες δυτικές χώρες.

Που να σφίξουν και τα κρύα….

(ΦΩΤΟ:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί