• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Πως θα περιοριστούν οι μετακινήσεις; Τα βακτήρια που «προτιμούν» ….ειδικά τους τουρίστες!!!

Πως θα περιοριστούν οι μετακινήσεις; Τα βακτήρια που «προτιμούν» ….ειδικά τους τουρίστες!!!

Αργά αλλά σταθερά, ο περιορισμός των μετακινήσεων μας, κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Βλέπετε, καμία εξουσία δεν θέλει ανθρώπους ελεύθερους να πάνε όπου θέλουν. Για να επιτευχθεί αυτό, κανένας δεν χρησιμοποιεί όπλα, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Διαβάστε μια σημαντική μια είδηση που έχει γίνει γνωστή, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα, οι τουρίστες που μένουν σε ξενοδοχεία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να.. προσβληθούν από βακτήρια.

Σύμφωνα με γερμανική επιστημονική έρευνα, οι ταξιδιώτες σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας (κυρίως), είναι πολύ πιθανό να προσβληθούν από βακτήρια τα οποία μάλιστα είναι ανθεκτικά στα φάρμακα. Μάλιστα, έχει επισημανθεί ο κίνδυνος αυτά τα βακτήρια, να μεταδοθούν στις πατρίδες (των τουριστών).

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που παρουσιάστηκε φέτος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, φαίνεται ότι αυτοί που επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχεία, είναι πιθανό να προσβληθούν, ενώ σύμφωνα με την γερμανική έρευνα που προαναφέραμε, περίπου 1 στους 5 προσβλήθηκαν στα ταξίδια τους, από εντεροβακτηρία.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προσβολής: Ασία

Τι δήλωσε η δρ Λυν Μέουρς από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου

«Η δημιουργία αποικισμών βακτηρίων δεν είναι από μόνη της επικίνδυνη. Υπάρχει όμως κίνδυνος μόλυνσης από αυτά τα βακτήρια, ιδίως για τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ιδιαίτερα αν η λοίμωξη συμβαίνει από μια κατηγορία εντεροβακτηρίων που παράγουν βήτα-λακταμάσες ευρέος φάσματος. Αυτές οι μολύνσεις, όπως οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, η πνευμονία και η σηψαιμία, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να θεραπευθούν από τις λοιμώξεις με βακτήρια που είναι ευαίσθητα στα συνήθη αντιβιοτικά».

«Δεδομένου ότι το 20% των ανθρώπων που ταξιδεύουν, προσβάλλονται από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, η παγκόσμια εξάπλωση τους είναι πραγματικός κίνδυνος. Είναι, επομένως, ανάγκη το κοινό να ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι μπορεί να «κουβαλάει» το βακτήριο ακόμα και έπειτα από εβδομάδες, καθώς και σε ό,τι αφορά τους κανόνες της υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση σε άλλους ανθρώπους».

Γενικό σχόλιο: Υπάρχουν βακτήρια; Φυσικά (αυτονόητο). Υπάρχει όμως και λόγος που κάποιοι δίνουν έμφαση στις…παγκόσμιες εξάρσεις που δημιουργούν το κατάλληλο «πάτημα», για τον περιορισμό των μετακινήσεων; Τροφή για σκέψη!

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: Pexels

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...