Το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα ισχύσει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και αν θα τεθούν σε εφαρμογή μέτρα το χειμώνα όταν η θερμοκρασία θα πέσει και οι πολίτες θσ συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα μέτρα στη χώρα μας και οι πολίτες ακόμα και το Χειμώνα θα μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους. Συνεπώς, δεν θα επιστρέψουν τα μέτρα και για ανεμβολίαστους.
Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση δεν αναμένεται να ενεργοποιήσει ξανά το χαρτί των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έβγαλαν πιστοποιητικό εμβολιασμού… έβγαλαν. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να μπουν στο χρονοντούλαπο ακόμα και το Χειμώνα και να μην χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι νέα, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε τονίσει πως «αρχική πρόθεση είναι να μην υπάρξουν μέτρα με τη μορφή υποχρεωτικότητας που υπήρξαν. Σημείωσε ότι η μάσκα υπάρχει ως μέτρο, αλλά υπάρχει ως μέτρο σε συγκεκριμένους χώρους υποχρεωτικά που πολλές φορές δεν τηρείται, όπως στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπάρχει η σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός».
Για τα πιστοποιητικά είχε δηλώσει «Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων», ανέφερε ο υπουργός.
«Η λογική μας είναι πλέον να μπούμε σε μια άλλη φάση που συνδέεται με συγκεκριμένες συστάσεις, να απευθυνόμαστε κυρίως στον ευάλωτο πληθυσμό. Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί, δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε, το ξεκαθαρίζω, αλλά ευελπιστούμε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κουλτούρα».
(Dikaiologitika – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γροιλανδία και Δανία ζήτησαν να συναντήσουν τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- Το ενδεχόμενο πρόκλησης Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στο επίκεντρο διεθνών ανησυχιών
- Πάτρα: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Αχαΐα για την έλευση του κύματος κακοκαιρίας
- Χανιά: Μεγάλη φωτιά σε χωριό της Κισσάμου – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών
- Ν. Χαρδαλιάς: “Τα Θεοφάνεια μας θυμίζουν όλα αυτά που μας κρατούν ενωμένους”
- Παρίσι: Συμφωνία με την Ουκρανία για την πρόθεση ανάπτυξης στρατευμάτων σε περίπτωση ειρήνης, vid
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Το μήνυμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τα Θεοφάνεια με στήριξη στους αγρότες
- Ο Μητσοτάκης υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
- Πειραιάς: Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην τελετή αγιασμού των υδάτων









