Για «κυβερνητικά πειράματα» που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της… «υπερθέρμανσης του πλανήτη» μιλούν σήμερα κορυφαία βρετανικά ΜΜΕ.
Η Telegraph αναφέρεται ακόμα και σε «έγχυση αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα» (κανονικούς αεροψεκασμούς δηλαδή!!), κάτι που θα επιφέρει την άμεση μείωση του ηλιακού φωτός στην επιφάνεια της γης!
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του κόσμου, το σχέδιο πρόκειται να λάβει το «πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ:
«Τα πειράματα για τη μείωση του ηλιακού φωτός για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα λάβουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση εντός εβδομάδων.
Οι δοκιμές υπαίθριου πεδίου, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έγχυση αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα ή την επεξεργασία των νεφών προκειμένου να αντανακλούν την ηλιοφάνεια, θεωρούνται από τους επιστήμονες ως ένας τρόπος για την πρόληψη της απρόσμενης κλιματικής αλλαγής.
Η Aria, η προηγμένη υπηρεσία χρηματοδότησης έρευνας και εφευρέσεων της κυβέρνησης, έχει διαθέσει 50 εκατομμύρια £ για τα πρότζεκτ, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες».
Σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος για τη Aria (Advanced Research and Invention Agency), Mark Symes:
«Θα ανακοινώσουμε πότε μπορεί να πραγματοποιηθούν πειράματα σε εξωτερικούς χώρους. Ό,τι κάνουμε θα είναι απολύτως ασφαλές. Δεν θα χρηματοδοτήσουμε την απελευθέρωση τοξικών ουσιών στο περιβάλλον».
Από την πλευρά του ο Jim Haywood, Καθηγητής της Επιστήμης της Ατμόσφαιρας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, δήλωσε:
«Αν εγχύσετε μικρά σωματίδια στα σύννεφα, μπορείτε να τα φωτίσετε, αντανακλώντας έτσι περισσότερο ηλιακό φως πίσω στο διάστημα».
Παρά τις… επιστημονικές διαβεβαιώσεις όμως υπάρχει εύλογη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς πίσω από αυτού του είδους τα… «πειράματα».
Εξάλλου δεν πρόκειται για μία καινούργια πρακτική, αλλά για κάτι που έχει συμβεί ή συζητηθεί πολλές φορές τα περασμένα χρόνια και -ως συνήθως- έχει λοιδορηθεί.
Τώρα τι έχουν να πουν όλοι όσοι μιλούσαν για «ψεκασμένους»;
Με πληροφορίες από Telegraph.co – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άστατος ο καιρός σήμερα με συννεφιά και τοπικές βροχές – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ο Όστιν Μπάτλερ θα υποδυθεί τον θρύλο των αγώνων ποδηλασίας δρόμου Λανς Άρμστρονγκ
- Πρυτανικές αρχές ΑΠΘ: «Ίσως ήρθε τελικά η ώρα της ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους του Πανεπιστημίου»
- Ναυάγιο αλλοδαπών στη Χίο: Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός κατηγορούμενος
- Εκλογές στην Ιαπωνία: Το κόμμα της Σανάε Τακαΐτσι φιλοδοξεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Το βίντεο που έγινε παγκόσμιο viral με τον καθαρισμό της ράμπας!
- Σεισμός 4,8 ρίχτερ ταρακούνησε τη νύχτα τη δυτική Κρήτη
- Δοκιμάζουν mRNA εμβόλιο για την πιο συχνή μορφή καρκίνου με ελληνική συμμετοχή
- Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Έρχεται η πρώτη συνεδρίαση του… «νέου ΟΗΕ» που θέλει να φτιάξει ο Τραμπ
Κύρια Θέματα









