• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποια κανονικότητα; Οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη: «ΜΗ θεωρείτε τίποτα δεδομένο» – ΒΙΝΤΕΟ

Ποια κανονικότητα; Οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη: «ΜΗ θεωρείτε τίποτα δεδομένο» – ΒΙΝΤΕΟ

Θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολλές φορές αυτοί που «θέλουν να ξαναπάρουν πίσω τις ζωές τους».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την ερχόμενη Δευτέρα, άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο κ. Γώγος θεώρησε αρκετά πιθανό το σενάριο της επιβολής νέων μέτρων σύντομα, εάν τα πράγματα χειροτερέψουν, δίνοντας μία…συμβουλή στους Έλληνες:

«Μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο!».

Αυτό είναι το κύριο μοτίβο με το οποίο πορεύονται στο εξής οι άνθρωποι, καθώς κανείς δεν ξέρει -στην κυριολεξία- τι του ξημερώνει.

Ο κ. Γώγος ωστόσο συνέχισε λέγοντας:

«Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι.

Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».