• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πίσω στο 2014: Υπόσχονται πάλι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και νέες προσλήψεις – Οι Έλληνες θα ξεχάσουν ΞΑΝΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πίσω στο 2014: Υπόσχονται πάλι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και νέες προσλήψεις – Οι Έλληνες θα ξεχάσουν ΞΑΝΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την Ελλάδα να μπήκε ήδη από το καλοκαίρι σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο διαρκείας, οι...μποναμάδες της κυβέρνησης αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς.
Του Άρη Δημόπουλου

Κατά κανόνα τα όσα τάζουν ΞΑΝΑ στους Έλληνες (κυρίως των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων) αφορούν την αύξηση στις απολαβές τους και φυσικά μία σίγουρη θέση στο Δημόσιο.

Κανείς δεν σκέφτεται -ούτε θέλει να σκέφτεται- από που θα προέλθουν οι τυχόν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Θυμίζουμε τις καθόλου τυχαίες προειδοποιήσεις από το el.gr με πολύ πρόσφατα άρθρα του για την νέα…πηγή εσόδων που βρήκαν στο Μαξίμου προκειμένου να ξεζουμίσουν τους έχοντες με κάθε τρόπο:

*Απροστάτευτες ΚΑΙ οι τραπεζικές θυρίδες – Χωρίς προειδοποίηση θα κατάσχονται μετρητά, κοσμήματα και έργα τέχνης

*Ένας ακόμη χρόνος άγριας…«ανακατανομής του πλούτου» εν όψει – Κατασχέσεις των πάντων υπέρ επιδομάτων! 

Έτσι λοιπόν, έναν περίπου χρόνο πριν τις εκλογές, η παροχολογία κορυφώνεται, ακόμη και από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με αφορμή την μικρή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ορισμένους επιχειρηματίες, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλή ούτε λίγο ούτε πολύ υποσχέθηκε αύξηση σε πάνω από μισό εκατομμύριο συντάξεις συν τις αυξήσεις στις συντάξεις μίας μερίδας μόνο αγροτών.

«Η αδιαμφισβήτητη απόδειξη για το ότι οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς είναι και το γεγονός ότι παρά όσα ήλπιζε κρυφά και φανερά η αντιπολίτευση, οι συντάξεις από 1/1/2019 όχι μόνο δεν θα περικοπούν, αλλά, αντίθετα, περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα δουν από την 1η Ιανουαρίου τις συντάξεις τους να αυξάνονται, ακριβώς εξαιτίας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κάναμε και την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήριζε καταστροφική».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Μπορεί να είναι 20 ευρώ η αύξηση, αλλά έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια με των συνταξιούχων και δείχνει τι σημαίνει να υπάρχει μία κυβέρνηση που έχει στην έγνοια της τους συνταξιούχους».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για πολύ λιγότερες εισφορές που καταβάλει επί ΣΥΡΙΖΑ το 88% (!!) των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας, κάτι που μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η παροχολογία δεν έλαβε τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, να προαναγγέλλει αυξήσεις και στις συντάξεις χιλιάδων αγροτών.

«Οι αγρότες θα αρχίσουν να έχουν σταδιακά αύξηση στις συντάξεις τους.

Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους υποβαθμίσει και πάλι στην κατάσταση του ΟΓΑ που το 2025 δεν θα μπορούσε να δώσει τη βασική σύνταξη. Να το ακούσουν αυτό οι αγρότες. Ότι δηλαδή θέλουν να τους αποσπάσουν από το σώμα των υπολοίπων πολιτών και να τους υποβαθμίσουν σε μια σύνταξη πείνας, ενώ ήδη επιτυγχάνεται και θα επιβεβαιωθεί η αύξηση συντάξεων για τους αγρότες».

Χώρια από τις παραπάνω υποσχέσεις που αφορούν φυσικά αποκλειστικά και μόνο την ΤΣΕΠΗ, «τρέχουν» οι υποσχέσεις Τσίπρα για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο την επόμενη διετία!

Θυμηθείτε:

Οι μέρες που ζούμε θυμίζουν έντονα τους τελευταίους μήνες του 2014, όταν η υποσχεσιολογία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε «πιάσει ταβάνι». 

Άραγε όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των κάλπεων ο…σοφός ελληνικός λαός θα θυμηθεί τα παρακάτω;

Θα θυμηθεί την παράδοση της Μακεδονίας και τις υποχωρήσεις σε μία σειρά από εθνικά θέματα; 

Η ώρα έρχεται…