• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που φοβόμασταν! Αλλάζουν τα ΠΑΝΤΑ στον τρόπο που ψωνίζουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που φοβόμασταν! Αλλάζουν τα ΠΑΝΤΑ στον τρόπο που ψωνίζουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δεύτερη μοίρα έρχονται οι άνθρωποι!

Προ ημερών σας είχαμε γράψει για το «τσουνάμι» αλλαγών που έρχεται στα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ευρώπη (Δείτε ΕΔΩ).

Η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Δημοσθένη Λιακόπουλου και το ρεπορτάζ του el.gr για το τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων που οι πάντες θα το δεχθούν αφού θα τους πείσουν ότι θα είναι για το «καλό» τους!

Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αγορών Amazon ανοίγει σήμερα στο Λονδίνο, για πρώτη φορά εκτός των ΗΠΑ, ένα σούπερ μάρκετ που επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους ΧΩΡΙΣ να περνούν από το ταμείο, σε ένα νέο βήμα στον έντονο ο ανταγωνισμό με τους παραδοσιακούς εμπόρους.

Το κατάστημα Amazon Fresh, στο εμπορικό κέντρο Ealing Broadway, «είναι το πρώτο παντοπωλείο στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιτρέπει να γίνονται οι αγορές και στη συνέχεια απλά να εξέρχεται ο πελάτης από το κατάστημα, χωρίς να περνά από ταμείο. Είναι επίσης το πρώτο φυσικό κατάστημα της Amazon έξω από τις ΗΠΑ», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι πελάτες μπορούν να σκανάρουν ένα κωδικό QR στα έξυπνα τηλέφωνά τους μπαίνοντας στο κατάστημα, στη συνέχεια να κάνουν τις αγορές τους και να βγουν απευθείας από το κατάστημα.

Ωστόσο, κάθε προϊόν που παίρνει ο καταναλωτής από τα ράφια χρεώνεται αυτομάτως στον λογαριασμό του μέσω της εφαρμογής στο τηλέφωνό του.

Το κατάστημα λειτουργεί με αισθητήρες, κάμερες και αλγόριθμους “deep learning” (της τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε μία συσκευή να ‘αποκτά’ γνώσεις), όπως εξηγεί η Amazon σε προωθητικό της βίντεο.

Το κατάστημα προσφέρει «μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων με το σήμα της ίδιας της Amazon, όπως κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, έτοιμα γεύματα και προϊόντα πρώτης ανάγκης».

Η Amazon, που ήταν ήδη σε άνοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τη πανδημία και ανταγωνιζόταν ολοένα και πιο έντονα με ένα κλάδο λιανεμπορίου σε κρίση, είδε τη θέση της να ενισχύεται από την πανδημία, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των συμβατικών καταστημάτων για μήνες.

«Όχημα» για όλες αυτές τις αλλαγές αποτέλεσε η παγκόσμια φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει για τον κορωνοϊό και το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Αυτή είναι η διαφήμιση που παιζόταν πριν από μερικά χρόνια στις ΗΠΑ του Ομπάμα.

Οι εποχές άλλαξαν, η εποχή του κορωνοϊού ήρθε και τα γεγονότα πλέον τρέχουν!

Ανάλογες διαφημίσεις πολύ σύντομα θα δούμε και στην Ελλάδα;