• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πελάτες “δύο ταχυτήτων” στο ίδιο εστιατόριο: Μέσα με Safepass, έξω χωρίς… Δυστοπικές καταστάσεις στην Κύπρο, vid

Πελάτες “δύο ταχυτήτων” στο ίδιο εστιατόριο: Μέσα με Safepass, έξω χωρίς… Δυστοπικές καταστάσεις στην Κύπρο, vid

Πελάτες "δύο ταχυτήτων" δημιουργεί η επαναλειτουργία των εστιατορίων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όσοι θαμώνες θα εξυπηρετηθούν στον εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχουν Safepass, ενώ όσοι θα καθίσουν στον εξωτερικό χώρο δεν είναι υποχρεωτικό. Σύμφωνα με ιδιοκτήτη χώρου εστίασης στην οδό Πινδάρου στην “καρδιά” της Λευκωσίας οι πελάτες διατυπώνουν σφοδρά παράπονα για δυσμενή διάκριση. Την ίδια ώρα, το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα εστιατόρια προνοεί οκτώ άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ για γάμους και δεξιώσεις ορίζει δέκα άτομα σε κάθε τραπέζι. 

“Είναι κάτι που δεν είναι σωστό, ξεκινήσαμε ψες με τις αποστάσεις που τηρούνται σωστά στα τραπέζια αλλά δεν γίνεται στους γάμους δέκα άτομα και στα εστιατόρια οκτώ άτομα σε κάθε τραπέζι”

Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από την Πολιτεία να θεσπίσει τα ίδια μέτρα για εστιάτορες και επιχειρηματίες εκδηλώσεων, προκειμένου να επικρατεί ισότητα μεταξύ των επαγγελματιών.

“Ψες μια οικογένεια δέκα άτομα που ζήτησαν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και τους είπα όχι, θα πρέπει να καθίσουν σε δύο τραπέζια”

Ο επιχειρηματίας τόνισε τους κινδύνους για την βιωσιμότητα των εστιατορίων, καθώς σε περίπτωση ακύρωσης μιας κράτησης δέκα ατόμων, αυτόματα δεν θα καλυφθούν δύο τραπέζια.

ΠΗΓΗ: Alphanews