Πεδίο δοκιμής ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ η Ουκρανία! Νέα στοιχεία-ΦΩΤΙΑ από Ρωσία για ιούς με 30% θνησιμότητα!

Και πόσα "τέρατα" δεν ξέρουμε ακόμα...

Επί σειρά ετών η Ουκρανία, αλλά και σχεδόν όλα τα μετα-σοβιετικά κράτη που απέκτησαν δήθεν την ανεξαρτησία τους μετά το 1991 έχουν γίνει πεδία δοκιμών ανάπτυξης φονικών βιολογικών όπλων από τη Δύση.

Η Μόσχα ήδη από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχει αρχίσει και βγάζει στη φόρα ορισμένα από τα στοιχεία για ανάμειξη ακόμα και ξένων στρατών και μυστικών υπηρεσιών σε χώρες όπως η Ουκρανία και για πειράματα που έγιναν στους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

«Έχουμε ήδη σημειώσει ότι η Ουκρανία και άλλα μετασοβιετικά κράτη έχουν γίνει πεδίο δοκιμών βιολογικών όπλων όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ. στην πρώτη θέση η Γερμανία. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορα έργα για λογαριασμό της Κοινής Ιατρικής Υπηρεσίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

◽️ Οι επαγγελματίες της Μπούντεσβερ έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στον παθογόνο πυρετό Κονγκό-Κριμαίας. Διεξήχθη μεγάλης κλίμακας έλεγχος της ευαισθησίας του τοπικού πληθυσμού σε αυτή τη μόλυνση και περιελάμβανε συνοπτικά δημογραφικά, επιδημιολογικά και κλινικά δεδομένα.

Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις επιτρέπουν τον εντοπισμό νέων περιφερειακών γονότυπων ιών και την επιλογή στελεχών που προκαλούν λανθάνουσες κλινικές μορφές.

Η μελέτη των φυσικών εστιών του πυρετού Κριμαίας-Κονγκό πραγματοποιήθηκε με το πρόσχημα της βελτίωσης του ουκρανικού συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης, με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Κτηνιατρικής στο Κίεβο και του Ινστιτούτου Mechnikov Anti-Plague στην Οδησσό.

◽️ Το ενδιαφέρον της Bundeswehr (Γερμανικές Ε.Δ.) για τον πυρετό Κριμαίας-Κονγκό πηγάζει από το γεγονός ότι η θνησιμότητα μπορεί να φτάσει το 30% και τα κρούσματά του δημιουργούν την ανάγκη για μακροχρόνια και δαπανηρή θεραπεία, προληπτικά και ειδικά μέτρα χειρισμού.


Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις οδηγίες της Bundeswehr: «…δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε θανατηφόρες περιπτώσεις μόλυνσης από τον πυρετό Κριμαίας-Κονγκό, καθώς επιτρέπει στα στελέχη του ιού με μέγιστη παθογένεια και λοιμογόνο δράση για τον άνθρωπο να εξαχθεί από τα νεκρά άτομα…»

Εκτός από τη Γερμανία, μικροβιολόγοι από τις ΗΠΑ έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τις λοιμώξεις που μεταδίδονται με κρότωνες (ή αλλιώς τσιμπούρια). Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα έχει χρηματοδοτηθεί από τον DTRA (Αμερικανικό Οργανισμό Μείωσης Αμυντικών Απειλών) μέσω των έργων UP-1 και UP-8.


Μία ξεχωριστή μελέτη για τα τσιμπούρια ixodid που είναι φορείς μιας σειράς εξαιρετικά επικίνδυνων λοιμώξεων (τουλαραιμία, πυρετός του Δυτικού Νείλου, πυρετός Κονγκό-Κριμαίας) έχει υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

◽️ Τα τσιμπούρια συλλέγονταν παλαιότερα στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου εντοπίζονται φυσικές εστίες λοιμώξεων χαρακτηριστικών της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, η περίοδος υλοποίησης αυτής της εργασίας συνέπεσε με μια ταχεία αύξηση της συχνότητας της βορρελίωσης (γνωστή και ως νόσος Λάιμ) που μεταδίδεται από κρότωνες (τσιμπούρια) στον ουκρανικό πληθυσμό, καθώς και με την αύξηση του αριθμού των κροτώνων σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία».

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί