• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πάσχα στο χωριό» με «σφράγισμα»! Σημεία ελέγχου αστυνομικών σε διόδια και όχι μόνο

«Πάσχα στο χωριό» με «σφράγισμα»! Σημεία ελέγχου αστυνομικών σε διόδια και όχι μόνο

Η νέα πραγματικότητα παγιώνεται///

Με «εργαλείο» τα self test, τα οποία «εκπαιδεύουν» εν τίνι μέτρω τους πολίτες στο να «σφραγίζονται» ως υγιείς και νομοταγείς, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.

Ως την Παρασκευή το μέτρο του self testing θα επεκταθεί, και θα διατεθούν, μέσω των φαρμακείων, περίπου 900.000 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές (οδηγούς), στην εστίαση (delivery), σε τράπεζες και δικαστήρια.

Ήδη τρέχει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test και συνολικά το επόμενο διάστημα αναμένονται 30 εκατ. τεστ, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες ως τον Μάιο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το υπουργείο Ανάπτυξης θέτει στην Επιτροπή των Επιστημόνων προς εξέταση την πρόταση να ανοίξουν τη Δευτέρα και τα φροντιστήρια, μαζί με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ «ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ»

Στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται την δυνατότητα απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις γιορτές του Πάσχα.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκφράζουν την άποψη πως δεδομένου ότι η εστίαση θα είναι κλειστή, το Πάσχα στο χωριό ή στο εξοχικό, σε ανοιχτούς χώρους, θα είναι πιο ασφαλές και παράλληλα θα αποτελέσει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.

Ωστόσο, η όποια συζήτηση για Πάσχα στο χωριό έχει ως προϋπόθεση το self testing.

Η πρόταση που συζητείται είναι να ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτή στα σχολεία, όπου οι πολίτες έγιναν μάρτυρες εικόνων, οι οποίες έδειχναν μαθητές στην σειρά να δείχνουν την βεβαίωση του self test και μετά να σκανάρονται στο μέτωπο για… θερμομέτρηση.

Οι Έλληνες θα προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους το δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, θα το κάνουν στο σπίτι, θα καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας ή ακόμα και στα διόδια.

Παράλληλα, αναμένεται να τρέξει καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να γίνουν από όλους όσοι μετακινηθούν αυτοδιαγνωστικά τεστ και δειγματοληπτικός έλεγχος στις εξόδους των πόλεων.