• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραγκωνίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας! Μετά τα ΕΛΤΑ συμβαίνει ΚΑΙ σε ελληνικά νοσοκομεία – Δεν είναι πλέον “θεωρία συνωμοσίας” – ΒΙΝΤΕΟ

Παραγκωνίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας! Μετά τα ΕΛΤΑ συμβαίνει ΚΑΙ σε ελληνικά νοσοκομεία – Δεν είναι πλέον “θεωρία συνωμοσίας” – ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε αυτά έμοιαζαν απίστευτα, σήμερα τα ζούμε.

Την…«πρόσληψη» ενός Αυτοματοποιημένου Ρομποτικού Συστήματος Διαχείρισης Φαρμάκων ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Το ρομπότ, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα, θα επωμιστεί το μεγάλο βάρος της ταξινόμησης, τακτοποίησης και εύρεσης φαρμάκων, για τους εξυπηρετούμενους ασθενείς.

Στον εν λόγω νοσοκομείο μιλάνε για “τεράστια εξοικονόμηση”, ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή τη δουλειά θα μπορούσε άνετα να την κάνει ένας ή και παραπάνω εργαζόμενοι.

«Είναι ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο για πρώτη φορά εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Αναβαθμίζει την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης και απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους», δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γεώργιος Μπέας.

Δείτε πως λειτουργεί:

Πρόκειται για την 2η “επαναστατική” -όπως την χαρακτηρίζουν- ρομποτική επένδυση που συντελείται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Η προηγούμενη αφορά τα ΕΛΤΑ που θέλησαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της…Amazon, αντικαθιστώντας το 80% της ανθρώπινης εργασίας στον τομέα της διαλογής.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.