• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδοχή «ΒΟΜΒΑ» – Δεν είναι μόνο η Μεσόγειος που φέρνει εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοχή «ΒΟΜΒΑ» – Δεν είναι μόνο η Μεσόγειος που φέρνει εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

kogresso
Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει...

Και ενώ στην Μεσόγειο και δη στο Αιγαίο «μυρίζει» μπαρούτι, ακόμα μία σημαντική παγκόσμια εξέλιξη λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, έτοιμη να βάλει «φωτιά» σε όλον τον πλανήτη, φέρνοντας κοσμογονικές αλλαγές.

Πέραν των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο αλλά και της κατάστασης που επικρατεί σε δρόμους αμερικανικών πόλεων, ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου βρέθηκαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι επικεφαλής των τεσσάρων γιγάντων της τεχνολογίας, Google, Amazon, Facebook και Apple.

Κατηγορούνται για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος που φορές φορές έχει τονιστεί, οι μεγάλες αυτές εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν συνεχώς μικρότερες, στο τέλος να συνενωθούν στο πλαίσιο δημιουργίας μίας ύπερ-πολυεθνικής εταιρείας, που θα αποτελέσει την οικονομική βάση μίας νέας παγκόσμιας κυβέρνησης-συγκυβέρνησης.

Ο Δημοκρατικός Ντέιβιντ Σισιλίνι, προεδρεύων της αρμόδιας δικαστικής επιτροπής κατά των μονοπωλιακών πρακτικών παραδέχτηκε: «Πολλές από τις πρακτικές αυτών των εταιριών έχουν επιβαρυντική επίπτωση στην οικονομία. Αποθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, καταστρέφουν δουλειές, εκτινάσσουν τα κόστη και υποβαθμίζουν την ποιότητα. Για να το θέσω απλά, έχουν υπερβολική ισχύ».

Μάλιστα τόνισε πως πρέπει να ελεγχθούν διότι μετά τον κορωνοϊό «θα αναδυθούν ακόμη πιο ισχυρές». Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή τα υπερβολικά μέτρα περιορισμού πλήττουν την παγκόσμια οικονομία, αποδυναμώνουν την μεσαία τάξη των επιχειρηματιών με συνέπεια να ευνοούνται οι πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίους επιζούν ακόμα και με ζημία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε, από την πλευρά του:

«Φτιάχνουμε πλατφόρμες για να μοιράζονται οι άνθρωποι ιδέες, σημαντικές συζητήσεις διεξάγονται σε όλες μας τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Πιστεύω πως αυτό οδηγεί τελικά σε μεγαλύτερη πρόοδο αλλά σημαίνει και ότι συχνά βρισκόμαστε στο μέσον μεγάλων διαφωνιών για κοινωνικά ζητήματα και εκλογικά διακυβεύματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι ιδιωτικές εταιρίες _δεν _θα έπρεπε να λαμβάνουν τόσες αποφάσεις μόνες τους. Για αυτό ακριβώς, πριν ένα χρόνο υποστήριξα ότι χρειάζεται ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για το διαδίκτυο».

Προσέξτε, ο δημιουργός του facebook ζητά απλά ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για το διαδίκτυο. Καθώς οι εν λόγω μεγάλες εταιρείες απέκτησαν δύναμη και επιρροή, τώρα θα παραδώσουν αυτή την ισχύ σε κρατικές-παγκόσμιες αρχές; Ποιοι θα τις ελέγχουν;

Στην τηλεδιάσκεψη κατέθεσαν και οι Τιμ Κουκ διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τζεφ Μπέζος της Amazon καθώς και ο Σάνταρ Πίτσαϊ, διευθύνων σύμβουλος της Google που δεσμεύθηκε για το πώς η εταιρία του χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα: «Ο ανταγωνισμός θέτει ψηλά τον πήχη για θέματα απορρήτου και ασφάλειας. Πάντοτε θεωρούσα το απόρρητο ως ένα παγκόσμιο δικαίωμα. Η Google δεσμεύεται πως διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα, ώστε ο χρήστης να έχει πάντα τον έλεγχο. Εδώ και πολύ καιρό είμαστε υπέρ της δημιουργίας κεντρικής ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί απορρήτου».

Μία κεντρική ομοσπονδιακή νομοθεσία λοιπόν, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία των πολιτών για να… εξασφαλίσει το απόρρητο.

Στην ακρόαση παρενέβη μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, προειδοπιώντας πως αν το Κογκρέσο δεν αναγκάσει αυτές τις εταιρίες να «παίξουν επί ίσοις όροις, όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια, θα το κάνω εγώ ο ίδιος με διατάγματα».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος είναι ταγμένος κατά της παγκοσμιοποίησης, διαβλέπει ενδεχομένως τι έρχεται και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις δραστηριότητες των μεγάλων αυτών εταιρειών πριν αναλάβουν να το κάνουν αυτό παγκόσμιες αρχές και εξουσίες με προφανή σκοπό την διαχείριση του παγκόσμιου ελέγχου (τεχνολογία) και πλούτου.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •