• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παντού τα ίδια! Παντού εκπαιδεύονται οι άνθρωποι! «Κορωνοπάσο» τώρα και στην Τουρκία

Παντού τα ίδια! Παντού εκπαιδεύονται οι άνθρωποι! «Κορωνοπάσο» τώρα και στην Τουρκία

Το δικό της κορωνοπάσο ενεργοποίησε η Τουρκία το οποία αποκαλεί «ταυτότητα εμβολίου» μέσω του συστήματος Hayat Eve Sığar (HES),

μιας διαδικτυακής εφαρμογής που παρακολουθεί τις επαφές COVID-19. Άτομα που έλαβαν την πρώτη και δεύτερη δόση εμβολίου στην Τουρκία θα μπορούν να δημιουργήσουν την «ταυτότητα εμβολίου» μέσω αίτησης στο HES του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet.

Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προσθέσουν τον αριθμό διαβατηρίου τους στην αίτηση και οι πληροφορίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο κορωνοπάσο εμβολίου.

Τα τουρκικά δελτία ταυτότητας εμβολίου θα χρησιμοποιηθούν σε διεθνή ταξίδια και οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου θα υπάρχουν διαθέσιμες στα διαβατήρια κατά την είσοδο στη χώρα του ταξιδιού.

Σύμφωνα με το sigmalive, τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου, η κατάσταση του εμβολιασμού του, το όνομα και η ημερομηνία εφαρμογής του εμβολίου, καθώς και το λογότυπο «ασφαλής τουρισμός» που εφάρμοσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, θα συμπεριληφθούν στην ταυτότητα εμβολίου.

Θα υπάρχει επίσης ένας κωδικός QR στο κορωνοπάσο, ο οποίος θα κατευθύνει τις αρμόδιες αρχές στο e-Nabız [E-Pulse], έναν ιστότοπο που δείχνει εάν οι άνθρωποι είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο για να κλείσουν ραντεβού.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία και η Ουγγαρία θα αναγνωρίσουν η μια στην άλλη τα πιστοποιητικά εμβολίων COVID-19 για ασφαλές ταξίδι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας στις 10 Μαΐου.

Το πιστοποιητικό εμβολίου θα επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν μεταξύ Τουρκίας και Ουγγαρίας χωρίς αρνητικό τεστ PCR.