Οι κινεζικές αρχές θα επιβάλουν την πραγματοποίηση μιας «επιθεώρησης ασφαλείας» στα εργαλεία που αναπτύσσονται στην Κίνα και βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, σύμφωνα με σχέδιο κανονισμού που αποκαλύφθηκε σήμερα.
«Πριν παράσχουν υπηρεσίες στο κοινό χρησιμοποιώντας προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να γίνεται επιθεώρηση ασφαλείας από τις διευθύνσεις κανονιστικής ρύθμισης του Ίντερνετ», αναφέρεται στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από την Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου.
Το σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης αναφέρεται πως επιδιώκει να εξασφαλίσει «την υγιή ανάπτυξη και την εφαρμογή βάσει προδιαγραφών της τεχνολογίας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».
Τα περιεχόμενα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει «να αντανακλούν τις θεμελιώδεις σοσιαλιστικές αξίες και δεν πρέπει να περιέχουν περιεχόμενο σχετικό με την ανατροπή της κρατικής εξουσίας».
Κυρίως δεν πρέπει να υπάρχουν στο εν λόγω περιεχόμενο «τρομοκρατική ή εξτρεμιστική προπαγάνδα», «φυλετικό μίσος» ή «άλλα περιεχόμενα που μπορούν να διαταράξουν την οικονομική και κοινωνική τάξη».
Η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου άνοιξε στο κοινό για σχολιασμό αυτό το σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης το οποίο, στο πολύ συγκεντρωτικό κινεζικό πολιτικό σύστημα, έχει πολλές πιθανότητες να τεθεί σε ισχύ.
Το κείμενο παρουσιάσθηκε ενώ πολυάριθμες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας όπως οι Baidu, Alibaba, JD.com, Netease ή ByteDance (ο μητρικός οίκος του TikTok), ανακοίνωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι εργάζονται πάνω στο δικό τους μοντέλο ενός ρομπότ συνομιλητή, ελπίζοντας ότι έτσι θα επωφεληθούν από την επιτυχία του πρωτοποριακού αμερικανικού ChatGPT.
Η Κίνα έχει ανακοινώσει το φιλόδοξο σχέδιο να γίνει μέχρι το 2030 παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και το γραφείο συμβούλων McKinsey εκτιμά πως ο τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει μέχρι τότε κάθε χρόνο έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια στο κινεζικό ΑΕΠ.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καστοριά – Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις
- Πώς κατάφερε να τρώει τζάμπα…για δύο ολόκληρα χρόνια! Viral άνεργος Ιάπωνας
- Ό,τι πιο σοκαριστικό έχετε δει: Φορτηγό γλιστράει και σκοτώνει 2 άτομα στη Ρουμανία, vid
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι
- Λιοντάρι τρομάζει πιστούς με εμφάνιση από το πουθενά στην Ινδία, vid
- Κώστας Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κάθαρση θα έρθει με την αποχώρηση του Μητσοτάκη
- Έπος: Σέρβος ταξιτζής μπέρδεψε τον Τσιτσιπά με ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο!
- Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική









