• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγώνη: «Να μπει χιλιομετρικός περιορισμός στα SMS. Ο κόσμος να πηγαίνει μόνο γύρω από την περιοχή του!» – BINTEO

Παγώνη: «Να μπει χιλιομετρικός περιορισμός στα SMS. Ο κόσμος να πηγαίνει μόνο γύρω από την περιοχή του!» – BINTEO

Ακόμα πιο μαντρωμένους μας θέλουν.

«Να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα» αναφέρει σήμερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών.

Μιλώντας στο Mega, η ίδια δεν θεώρησε καλή ιδέα τη λήψη νέων μέτρων:

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε».

Και συνέχισε:


«Η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση οπότε καινούργια μέτρα στην παρούσα φάση θα ήταν περιττά. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε».

Για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και τον…«χιλιομετρικό κόφτη»

Όσον αφορά τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα, η κα Παγώνη φάνηκε ιδιαίτερα διστακτική:

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα». Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης».

Ωστόσο δεν παρέλειψε να πετάξει τη «βόμβα» περί…χιλιομετρικού “κόφτη” στα SMS των πολιτών!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υποστήριξε πως μια…καλή λύση θα ήταν ο κόσμος που στέλνει τα SMS για άσκηση, να μπορεί να πηγαίνει μόνο γύρω από το σπίτι του, με χιλιομετρικό όριο.

«Γύρω γύρω ο καθένας από την περιοχή του! Είναι ελεγχόμενο. Τώρα δεν ισχύει όμως αυτό, τώρα ο καθένας πάει στη θάλασσα».

Ακούστε την επίμαχη πρόταση μετά το 5:30 του βίντεο:

Κληθείς να σχολιάσει τα χιλιάδες τεστ που γίνονται καθημερινά και τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 44.000, η κα Παγώνη αποκάλυψε:

«Γίνονται πολύ περισσότερα τεστ από όλες τις προηγούμενες μέρες. Αυτό κάτι λέει. Έτσι αξιολογούμε τις παραμέτρους, ανάλογα με τα τεστ που γίνονται».