«Πάγωμα» του κλιματικού νόμου για τα ταξί ζητούν οι επαγγελματίες της Αττικής

Την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αυτοκινητιστών ταξί λόγω της πανδημίας

αλλά και της αύξησης των καυσίμων, ζήτησε το προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.


Οι συνδικαλιστικοι εκπρόσωποι παρουσίασαν στον περιφερειάρχη, τις προτάσεις και τα αιτήματα τους, για την υπέρβαση των δυσχερειών του κλάδου ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης, επισήμανε στον περιφερειάρχη την ανάγκη να μετατεθούν προς τα πίσω οι αυστηρές απαιτήσεις για ηλεκτρικά ταξί που εντάσσονται στον κλιματικό νόμο καθώς, όπως ανέφερε, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα η απουσία σημείων φόρτισης και η έλλειψη ταχυφορτιστών καθώς “στα υπάρχοντα σημεία, η φόρτιση διαρκεί πολλές ώρες”.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναγνώρισε το πρόβλημα και σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα στήριξης των αυτοκινητιστών μέσω μίας επιδοματικής πολιτικής, κατά τη διαδικασία μετάβασης.

Τόνισε ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, βούληση της Περιφέρειας είναι να στέκεται δίπλα στις παραγωγικές ομάδες και βεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΣΑΤΑ ότι θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα στήριξης του κλάδου, ο οποίος “προσφέρει πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην τουριστική κίνηση».

(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί