Ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού για την Covid-19 μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους ενδέχεται να μην επιτευχθεί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι προφανές ότι ο στόχος θα επιτευχθεί», επισήμανε η Μάμτα Μούρτι, αντιπρόεδρος για θέματα ανθρώπινης ανάπτυξης στην Παγκόσμια Τράπεζα, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
«Ασφαλώς, η αγορά και η ανάπτυξη εμβολίων μπορεί να επιταχυνθούν μέχρι τα μέσα του επόμενους έτους», πρόσθεσε.
Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί κάτι λιγότερο από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη (44,95%), με βάση στοιχεία των διεθνών οργανισμών.
Όμως οι ανισότητες είναι τεράστιες, αφού το ποσοστό των εμβολιασμένων στις πλούσιες χώρες φτάνει το 67,45% και στις φτωχές, ιδίως στην Αφρική, το 4,36%.
Η αντιπρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστη και την απροθυμία πολλών στις αναπτυσσόμενες χώρες να εμβολιαστούν:
«Οι επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια είναι υπαρκτές. Δεν πρέπει να τις υποτιμούμε.Όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί και πολλές χώρες το κάνουν. Δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε ως λόγο για να μην επιταχύνουμε την παράδοση των εμβολίων (..) και την ίση πρόσβαση στα εμβόλια», υπογράμμισε.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς
- ΕΒΕΠ: Η αγορά πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Mυρτώο και κεντρικό Αιγαίο
- Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα και τώρα Ινδία! Ιστορική συμφωνία με Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων









