Παγκόσμια πρωτιά: Χρεώσεις με βάση το “αποτύπωμα του άνθρακα”

Σε μια μικρή πόλη στη Φινλανδία, έγινε κάτι που πραγματικά μας αφήνει άφωνους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Το el αποκαλύπτει ένα οικολογικό σχέδιο που προκαλεί πανικό στους σκεπτόμενους ανθρώπους. Ακολουθεί μια είδηση μοναδική στο είδος της, που όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι καλή.

Το οικολογικό ξενοδοχείο στην Kontiolahti της Φινλανδίας, θα χρεώνει τη διαμονή των πελατών, με βάση “το αποτύπωμα άνθρακα” κατά την επίσκεψή τους.

Το Arctic Blue Resort θα ανοίξει 2022 και θα λειτουργεί με τιμές που βασίζονται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Όσο λιγότερες είναι οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα, τόσο μικρότερη θα είναι και η χρέωση της διαμονής.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και που θα κάνουν οικολογικές επιλογές διατροφής και θα παρακολουθούν οικολογικές δραστηριότητες θα παίρνουν έκπτωση (διαμονής) 50%.

“Θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια επιλογή οικολογικών διακοπών κορυφαίου επιπέδου και να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν βιώσιμες επιλογές με την τιμολόγηση της διαμονής τους να εξαρτάται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων. Θέλουμε το θέρετρο να είναι ένας χώρος αληθινής ηρεμίας και να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να είναι περισσότερο παρόντες στη στιγμή και να επωφεληθούν από την ψηφιακή απεξάρτηση” ανέφερε ο αντιπρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Arctic Brands.

Ανάλυση: Κανένας δεν βλέπει την αλήθεια πίσω από την είδηση. Μιλάμε για ένα νέο τρόπο πληρωμής με βάση το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα πληρώνουμε τα πάντα με βάση τον αέρα που αναπνέουμε. Θα προσέξατε και τις επισημάνσεις για την διατροφή. Όποιος καταναλώνει τεχνητές κρεατομάζες είναι οικολόγος και δεν πληρώνει πολλά λεφτά.

Πηγή εικόνας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...