• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Παγκόσμια κινητοποίηση για την οικολογία – Στο κόλπο και η θρησκεία: «Είναι το χρέος μας προς τον Δημιουργό»

Παγκόσμια κινητοποίηση για την οικολογία – Στο κόλπο και η θρησκεία: «Είναι το χρέος μας προς τον Δημιουργό»

Μετά το Βατικανό και τον «πράσινο» Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Αγγλικανική Εκκλησία κινητοποιείται για την...διάσωση του πλανήτη.
Του Άρη Δημόπουλου

Δείχνοντας την…ευαισθησία της για το περιβάλλον, η Αγγλικανική Εκκλησία στην εκστρατεία της «Γράμματα για την Δημιουργία» (Letters for Creation), προτρέπει τους πιστούς να…αγκαλιάσουν την οικολογία!

Μάλιστα πολλοί εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Εκκλησίας έχουν συνδέσει την προστασία του κλίματος με την «ιερή υποχρέωση των πιστών προς την Δημιουργία» και κατ’επέκταση προς τον ίδιο τον Θεό»!

Αυτός είναι και ο πλέον σίγουρος τρόπος με τον οποίο πολλοί πιστοί θα…αναγκαστούν να γίνουν οικολόγοι.

Όλα για…χάρη του Δημιουργού λοιπόν.

Η παραπάνω εκστρατεία πρόκειται να προωθήσει την «Εποχή της Δημιουργίας», μια «πράσινη κίνηση» που λαμβάνει χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, έπειτα από έκκληση του Αρχιεπισκόπου του Canterbury ,Justin Welby, στους συναδέλφους Προκαθήμενους .

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην βρετανική πόλη του Canterbury σημείωσε προς το «πράσινο κάλεσμά» του:

«Η ηθική κρίση της κλιματικής αλλαγής είναι μια ευκαιρία να βρούμε σκοπό και χαρά και να ανταποκριθούμε στην ευθύνη του Δημιουργού μας. Η εξάλειψη των αιτίων της αλλαγής του κλίματος είναι απαραίτητη για μία ζωή που περιβάλλεται με πίστη. Είναι ένας τρόπος για να αγαπάς τον πλησίον μας και να διαχειριστούμε ορθώς το δώρο της δημιουργίας».

O ίδιος ηγείται της παραπάνω πράσινης πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή πριν αυτή φτάσει στο οριακό σημείο που τίποτα πια δεν θα αναστρέφεται.

Μας θυμίζει αρκετά τα λόγια τόσο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου όσο φυσικά και του Πάπα Φραγκίσκου, δύο θρησκευτικών ηγετών που τα τελευταία χρόνια μιλούν συνεχώς για το «χρέος των πιστών απέναντι στην προστασία του πλανήτη».

Θυμηθείτε:

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu