• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • «Ομπαμική» ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο – Αυτό ετοιμάζεται με αρχή την Ελλάδα – Πως αποκάλεσε την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ομπαμική» ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο – Αυτό ετοιμάζεται με αρχή την Ελλάδα – Πως αποκάλεσε την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τόσο «θερμά» δεν έχει υποδεχτεί κανέναν Έλληνα πολιτικό η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αέρα επικεφαλής ενός διεθνούς εγχειρήματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δίνοντας ομιλία για την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μάλιστα, χαρακτήρισε σημαντικό και συμβολικό το γεγονός ότι του παρέχεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί, λίγες μέρες μετά το τέλος, δήθεν, των Μνημονίων.

Θυμηθείτε ΕΔΩ!

Το παράξενο είναι πως σε όλο αυτό το «σόου» παραπλάνησης της κοινής γνώμης, έχει την αμέριστη στήριξη των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, κάτι που σημαίνει πολλά για όσους μπορούν να δουν πέρα όσων ανακοινώνονται.

Αφού κατηγόρησε τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις για τα «δεινά» της χώρας, χωρίς να αναφερθεί στις δικές του καταστροφικές πολιτικές σε όλους τους τομείς, ισχυρίστηκε η Ελλάδα τα κατάφερε και χρόνια μετά είναι μια διαφορετική χώρα.

«Από μέρος του προβλήματος, από πηγή της κρίσης, έγινε μέρος της λύσης για την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Άρα τι σημαίνει αυτό; Η Ελλάδα γίνεται χώρα-πρότυπο της λεγόμενης αριστερόστροφης Νέας Τάξης και οι πολιτικές φτωχοποίησης μέσω υπερφορολόγησης και επιδομάτων ως «αντίδοτο» θα εφαρμοστούν σε όλη την Ενωμένη Ευρώπη;

Την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια την χαρακτήρισε ως «μια επιτυχία πρωτίστως του ελληνικού λαού, που έσφιξε τα δόντια και έδωσε τη μάχη, που έκανε μεγάλες θυσίες για να παραμείνει η χώρα στη καρδιά της Ευρώπης. Αλλά είναι και μια επιτυχία της Ευρώπης συνολικά. Που απέδειξε ότι με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις».

Τι να σχολιάσουμε εδώ…

«Προχωρήσαμε με έργα και επενδύσεις που καθιστούν την Ελλάδα εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή. Αλλά, ταυτόχρονα, αποδείξαμε ότι υπάρχει ο δρόμος να βγαίνεις από την κρίση χωρίς να διαλύεις το κοινωνικό ιστό», συνέχισε.

Εδώ άραγε εννοεί την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια και την διόγκωση του δημόσιου κράτους με ταυτόχρονη διάλυση του υγιούς ιδιωτικού τομέα;

Κατά την ομιλία του ο Α.Τσίπρας αποκάλεσε την Τουρκία «μεγάλη χώρα» που πρέπει να μπει στην Ευρώπη, εκθείασε την φιλειρηνική πολιτική της κυβέρνησής του, ένα επίτευγμα της οποίας ήταν η συμφωνία στις Πρέσπες για το Σκοπιανό, ενώ καταφέρθηκε κατά της ανόδου της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη, η οποία στηρίζει το ισχυρό έθνος-κράτος απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τις προοδευτικές (αριστερόστροφες) δυνάμεις να ενωθούν κατά της ακροδεξιάς, όπως ονομάζουν την Εθνική Δεξιά, οι ιδέες της οποίας έχουν παρεισφρήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, σε παραδοσιακές δεξιές δυνάμεις.

Κάλεσε να εφαρμοστεί άμεσα η πολιτική ενοποίηση με ισχυρότερο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο προφανώς και θα αντικαταστήσει σταδιακά πλήρως τα εθνικά.

Τέλος, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την Ευρώπη, να αποδεχθεί, όπως η Ελλάδα, τα κύματα παράνομων μεταναστών από Ασία και Αφρική.

Επαναλαμβάνουμε πως η ομιλία του πρωθυπουργού είχε «ηγετική χροιά», ενός Ομπάμα της Ευρώπης. Ένας νέος πολιτικός μίλησε στα πλήθη εντός και εκτός κοινοβουλίου για ακόμα περισσότερη παγκοσμιοποίηση σε πολιτική, κοινωνία και οικονομία.

Λες και ετοίμαζε τον δρόμο κάποιου άλλου, ενδεχόμενα, νεαρού εξίσου ηγέτη που έπεται…

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...