Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας πρόσθεσε πως (παρά το ότι η ιταλική νομοθεσία δεν επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγαρια και σε γυναίκες και άνδρες χωρίς συντροφο να προσφεύγουν σε ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή) στις συγκεκριμένες περιπτώσεις προέχει το συμφέρον των παιδιών, τα οποία έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό.
Βάσει της απόφασης αυτής, εκτός από την βιολογική μητέρα, θα μπορεί να αναγνωρίζει το νεογέννητο και η σύντροφός της, η οποία έχει συναινέσει στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Η μεχρι τώρα απαγόρευση, σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, δημιουργούσε εμπόδια στο δικαίωμα των παιδιών να λαμβάνουν συνεχή φροντίδα, εκπαίδευση και παιδεία και από τους δύο γονείς τους, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και αδιάκοπης γονικής παρουσίας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ασταμάτητες εικόνες βίαιης επιστράτευσης στην Ουκρανία, vid
- Πεσκόφ: «Εργαζόμαστε για την ειρήνη, όχι για την κατάπαυση του πυρός»
- Άμεση ανάγκη για μέτρα διαχείρισης κυκλοφορίας στους δρόμους της Αθήνας
- Ύστατη δεξιά παρέμβαση για να μην καταστραφεί εντελώς η Γερμανία – Θα προλάβουν;
- Νέος ρόλος – έκπληξη για την πολυβραβευμένη ηθοποιό Σιγκούρνι Γουίβερ
- Εκλογές στην Ουκρανία; Τρία πιθανά σενάρια και κάτι που βάζει την Μόσχα ίσως σε σκέψεις
- O χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Μακεδονία
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος Τούρκος, καταζητούμενος στη χώρα του
- Δωρεάν φάρμακα και προληπτικές εξετάσεις για παχυσαρκία και vεφρική δυσλειτουργία – Εκδόθηκε η ΚΥΑ
- Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στην Κρήτη









