Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη στο Ecofest 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Στις πρωτοβουλίες, τις δράσεις αλλά και στις συνέργειες μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τις έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, την κυκλική οικονομία και την ηλεκτροκίνηση, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ecofest 2020 […]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις πρωτοβουλίες, τις δράσεις αλλά και στις συνέργειες μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τις έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, την κυκλική οικονομία και την ηλεκτροκίνηση, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ecofest 2020 χθες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα 30 εκατ. ευρώ, ως κίνητρα προς τους Δήμους, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον επισήμανε ότι η «αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη ξεκινά από την πόλη» και η επιτυχία του εγχειρήματος για ένα βιώσιμο μέλλον έγκειται στην διαδραστικοτητα μεταξύ των πόλεων, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. «Η Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να συντονίσει την διεθνή συνεργασία μεταξύ πόλεων για την από κοινού αγορά νέων τεχνολογιών».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο και στη βαρύτητα που δίνει σχετικά με τον στόχο το 2020 να είναι έτος ανακύκλωσης για την Αττική, μέσω της υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι και η παροχή κινήτρων, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει παράλληλα με τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, την εξάλειψη των αποβλήτων, ενώ το νέο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας μπορεί επιπροσθέτως να υποστηρίξει τη δημιουργία νέων ενεργειακών και καινοτόμων προϊόντων, με επενδύσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας, με νέες υποδομές και θέσεις εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια αναπτύσσει πολιτικές και δράσεις για την οικοδόμηση μιας ευφυούς Περιφέρειας σε επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και αστικής βιωσιμότητας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και η έναρξή της έγινε παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Θωμά, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί