• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολυμπιακοί Αγώνες της…ντροπής! Οι Ιάπωνες απαγορεύουν μέχρι και τις φωνές στους φιλάθλους!

Ολυμπιακοί Αγώνες της…ντροπής! Οι Ιάπωνες απαγορεύουν μέχρι και τις φωνές στους φιλάθλους!

Εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις για τη διεξαγωγή τους.

Δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Yomiuri» αναφέρει τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσουν οι Ιάπωνες να δώσουν το παρών στις εξέδρες των γηπέδων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το πιθανότερο είναι πάντως πως αν οριστικοποιηθεί πως στους Αγώνες θα υπάρχουν οπαδοί, θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, εκτός των άλλων θα απαγορεύονται οι επευφημίες και η κατανάλωση φαγητού ή/και αλκοόλ, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η τελική απόφαση για το αν θα επιτραπούν θεατές στους Αγώνες, θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο.Στο μεταξύ, το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα υπάρξει μια υπηρεσία ασφαλείας που θα παρακολουθεί την συμπεριφορά των φιλάθλων, οι οποίοι ενδέχεται να αποβληθούν ή να τους απαγορευθεί η είσοδος στο εξής, αν δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Πάντως, μια νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη σε ολόκληρη την Ιαπωνία από την εφημερίδα «Nikkei», προέκυψε ότι το 62% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ακυρωθούν ή να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ μόλις το 34%, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τους αυτό το καλοκαίρι.

(sputniknews – φωτο: photo screenshot)