• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ…στα επιδόματα! Ετοιμάζεται να μοιράσει τρελά ποσά ο αριστερός Μπάιντεν

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ…στα επιδόματα! Ετοιμάζεται να μοιράσει τρελά ποσά ο αριστερός Μπάιντεν

O ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της αμερικανικής οικονομίας,

με συνολικό ύψος που μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 τρισ. δολάρια και θα βοηθά τις μειοψηφικές κοινότητες της χώρας.

Αυτό σημαίνει πως ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί μεταξύ άλλων σε όλες τις μειονότητες που ζουν σε αμερικανικό έδαφος, με έμφαση φυσικά στους πιο φτωχούς και χτυπημένους από τα lockdowns.

Αυτή είναι η «λύση» της αριστεράς απέναντι στην οικονομική καταστροφή που προκάλεσε ο κορωνοϊός: ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

Η νέα κυβέρνηση θα εργασθεί μαζί με το Κογκρέσο για το πακέτο στήριξης μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, αν και η παραπομπή του Τραμπ απειλεί να απορροφήσει τον χρόνο των βουλευτών και των γερουσιαστών τις πρώτες εβδομάδες.

Το πακέτο περιλαμβάνει τη δέσμευση για επιταγές στήριξης ύψους 1.400 δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις προτάσεις, ενώ ο Μπάιντεν αναμένεται να δεσμευθεί για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται.

Αν και ο Μπάιντεν σκοπεύει να αναφερθεί στο πακέτο κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα κάνει σήμερα το βράδυ, εντούτοις δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το παραμικρό μέτρο για την ουσιαστική ενίσχυση του παραγωγικού ιστού της αμερικανικής οικονομίας!

Χιλιάδες επί χιλιάδων επιχειρήσεις στις ΗΠΑ βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση μετά τον τρομακτικό αντίκτυπο που είχαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πακέτο στήριξης θα είναι της τάξης τρισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστήριξε ότι η πραγματοποίηση περισσότερων δαπανών νωρίτερα θα μειώσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ζημιά από τα lockdown κατά την πανδημία.

Είπε, επίσης, ότι θα υπάρξουν δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της διανομής εμβολίων, μαζί με χρήματα για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για να αποφευχθούν οι απολύσεις καθηγητών, αστυνομικών και εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα.

Αν και ο ίδιος ο Τραμπ υποστήριξε τη χορήγηση επιταγών ύψους 2.000 ευρώ στους Αμερικανούς, πολλοί από τους Ρεπουμπλικανούς αντέδρασαν στο ύψος του ποσού, συμφωνώντας σε επιταγές 600 δολαρίων. Ο Μπάιντεν μπορεί να αντιμετωπίσει πρόσθετη αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους στις προσπάθειές του, αλλά θα βοηθηθεί από το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν τόσο τη Βουλή όσο και τη Γερουσία.