ΟΗΕ προς ζόμπι-λαούς: «ΜΕΙΩΣΤΕ την κατανάλωση κρέατος»

Ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα στην κτηνοτροφία.

Ανοίγει ο δρόμος για την «λύση» των τεχνητών κρεάτων/κρεατόμαζων με αφορμή το…καλό του κλίματος.

Μια κορυφαία υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει την πολιτική για τα τρόφιμα και τη γεωργία αναμένεται να εκδώσει έναν οδικό χάρτη τις επόμενες εβδομάδες που θα καλεί τη Δύση (με πρώτες τις ΗΠΑ) να μειώσει δραματικά την κατανάλωση κρέατος.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) θα δημοσιεύσει τον οδικό χάρτη των λεγόμενων παγκόσμιων συστημάτων τροφίμων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα παραταθεί σχεδόν δύο εβδομάδες έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το πρώτο στο είδος του έγγραφο του FAO θα συστήσει στα έθνη που «υπερκαταναλώνουν κρέας» να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανέφερε το Bloomberg.

«Η αποτυχία κορυφαίων εταιρειών κρέατος και γαλακτοκομικών να μειώσουν τις εκπομπές υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερη εστίαση της πολιτικής στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας», ο Jeremy Coller, πρόεδρος και ιδρυτής της πρωτοβουλίας FAIRR.

«Οι εκπομπές του συστήματος τροφίμων αξίζουν μια θέση στην κορυφή του πίνακα, παράλληλα με την ενέργεια και τις μεταφορές, καθώς αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το 40% του μεθανίου».

Το Bloomberg συνεχίζει «σκιαγραφόντας» τη νέα «πράσινη διατροφική» απαίτηση από τους λαούς:

«Εκτός από την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στη Δύση, ο FAO αναμένεται να υπογραμμίσει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις “άστατες καιρικές συνθήκες” και να αντιμετωπίσουν τις εκπομπές τους που παράγονται από τα απόβλητα τροφίμων και τη χρήση λιπασμάτων. Οι συστάσεις, τις οποίες μπορεί να υπογράψει η αντιπροσωπεία της COP28 των ΗΠΑ, δεν θα είναι δεσμευτικές.

Συνολικά, ο οδικός χάρτης θα επιδιώξει να καθοδηγήσει την πολιτική για τη μείωση του κλιματικού αντίκτυπου της παγκόσμιας γεωργικής βιομηχανίας, η οποία σπάνια έχει λάβει τέτοια προσοχή σε προηγούμενες διασκέψεις του ΟΗΕ για το κλίμα.

Έχουμε ήδη λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πολλές από αυτές τις λύσεις, είτε πρόκειται για αγροδασοκομία, αποκατάσταση εδάφους, βιώσιμη κτηνοτροφία ή διαχείριση της αλιείας, έχουν πολλαπλά οφέλη καθώς μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τη βιώσιμη χρήση της βιοποικιλότητας, καθώς και να βοηθήσουν. με την επισιτιστική ασφάλεια — πολλαπλά οφέλη από τις ίδιες λύσεις που προσφέρουν μόνο η γεωργία και τα συστήματα τροφίμων“, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Kaveh Zahedi, διευθυντής του Γραφείου Κλιματικής Αλλαγής του FAO».

Όλα δείχνουν πως ο πόλεμος κατά της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας θα ενταθεί σε Αμερική και Ευρώπη, εξοντώνοντας με χίλια δυο μέσα εκείνους που επιμένουν να αντιστέκονται στις «προσταγές των καιρών».

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί