• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όχι μουσική! Φέρνει κοντά τους ανθρώπους και θα κολλήσουν κορωνοϊό – Έδωσαν πάλι τα ρέστα τους, vid

Όχι μουσική! Φέρνει κοντά τους ανθρώπους και θα κολλήσουν κορωνοϊό – Έδωσαν πάλι τα ρέστα τους, vid

Κολλάει ο κορωνοϊός με την μουσική;;;

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού».

Τάδε έφη ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των «ειδικών», Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε σχέση με την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση που ανακοινώθηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως «δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε την φωνή μας» και πρόσθεσε:

«Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία», ισχυρίστηκε ο επιστήμων.

Στο ερώτημα αν αυτό που ανακοινώθηκε προσκρούει στην λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει».