• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Μπάιντεν προετοιμάζει το έδαφος για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ΗΠΑ! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μπάιντεν προετοιμάζει το έδαφος για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ΗΠΑ! – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθεί το γενικό lockdown;

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για μια πιθανή εντολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 αυξάνονται στη χώρα.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι «πολιτική δήλωση, είναι πατριωτικό καθήκον» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικονωνίας με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς κυβερνήτες.

Ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία είπε επίσης πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις Πολιτείες ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

“Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Μπάιντεν, σχολιάζοντας παράλληλα τους δικαστικούς αγώνες από το επιτελείο του Τραμπ στις Πολιτείες-«κλειδιά».

Πριν μόλις μία βδομάδα εξάλλου, ο Τζ.Μπάιντεν είχε προετοιμάσει εκατομμύρια Αμερικανούς για αυτά που θα εφαρμόσει σχετικά με τον κορωνοϊό αν και εφόσον αποδειχθεί τελικά νικητής των φετινών εκλογών: