Ο Klaus Schwab, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, εξέφρασε πρόσφατα τις ανησυχίες του σχετικά με μια παγκόσμια στροφή προς τον εθνικισμό (Παλαιά Τάξη Πραγμάτων) και τον ατομικισμό.
Κατά τον ίδιο, αυτή η τάση προς εγωκεντρική συμπεριφορά, τόσο σε εθνικό όσο και σε ατομικό μέτωπο, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κατακερματισμό και μειωμένη συνεργασία μεταξύ χωρών και ατόμων.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο διεθνιστή, αυτή η ανησυχητική τάση θα μπορούσε να επιδεινώσει τις υπάρχουσες παγκόσμιες προκλήσεις.
Κι όταν αυτοί (οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης) μιλούν για «παγκόσμιες προκλήσεις» αναφέρονται σε υποτιθέμενα προβλήματα όπως «η κλιματική κρίση».
«Αυτές οι βαθιά μετασχηματιστικές αλλαγές οδηγούν σε αβεβαιότητα, φόβο και απαισιοδοξία. Αυτή η αντιδραστική προσέγγιση (σ.σ. αντιδραστική στα όσα προωθεί η λεγόμενη Νέα Τάξη!!!) υπονομεύει την συλλογική μας πίστη στο μέλλον. Για να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο χρειάζομαστε μία παραδειγματική αλλαγή!! Πρέπει να οικοδομήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη».
Δείτε το αγωνιώδες μήνυμά του στην «αυγή» του 2024:
απεμπε-EPA-keystone photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H Φλόριντα σχεδιάζει να μειώσει τον πληθυσμό των πυθώνων με έναν πρωτότυπο τρόπο (photo)
- Ο κιθαρίστας των Motörhead Φιλ Κάμπελ πέθανε σε ηλικία 64 ετών
- Μ. Χαρακόπουλος: Μονόδρομος η τρίτη αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη
- Έπος: Διαιτητές έδωσαν την μπάλα στη λάθος ομάδα…Επιτέθηκαν στο δικό τους καλάθι! vid
- Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένοι οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες στην 31η Agrotica
- Τραμπ: “Πολλές χώρες” θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ
- Αληθινό ή όχι; Viral βίντεο δείχνει ανθρωποειδές ρομπότ να «συλλαμβάνεται» αφού φέρεται να τρομοκράτησε γυναίκα
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης









