• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Ο Λιακόπουλος «φταίει» που μας έχει προειδοποιήσει: Γερμανικά σχέδια για σπίτια και γειτονιές – Πόσο θα μετακινούμαστε – Που θα μένουμε (ΦΩΤΟ)

Ο Λιακόπουλος «φταίει» που μας έχει προειδοποιήσει: Γερμανικά σχέδια για σπίτια και γειτονιές – Πόσο θα μετακινούμαστε – Που θα μένουμε (ΦΩΤΟ)

Ήδη εφαρμόζεται σε πόλεις της Ευρώπης και μας έρχεται...
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δίπλα στα αυτόματα μηχανήματα για την επιστροφή των μπουκαλιών βρίσκεται ένα πολυτελές διαμέρισμα με ξύλινο πάτωμα και ένα μεγάλο μπαλκόνι.

Κι αν καμιά φορά αδειάσει το ψυγείο δεν χρειάζεται κανείς να βάλει ούτε το μπουφάν του για να πάει στο σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με ειδικούς, στις οροφές των discounter σουπερμάρκετ θα μπορούσαν να κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες.

Αυτά γράφει η Deutsche Welle.

Τι σημαίνει αυτό;

Όλα θα είναι δίπλα στους ανθρώπους. Δεν θα χρειάζεται να διανύσουν πολλά μέτρα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Η κίνηση θα είναι μικρή και εκ των πραγμάτων ελεγχόμενη.

Τα έλεγε πάλι ο Λιακόπουλος. Επιδιώκεται, όλοι ζουν σε σπίτια μαζί με άλλες οικογένειες (ακόμα και μουσουλμανικές σε ό,τι αφορά την Ευρώπη), να κινούνται μόνο με οικολογικές αστικές συγκοινωνίες ή με ποδήλατα (τα αυτοκίνητα ρυπαίνουν το περιβάλλον) για να μην πηγαίνουν μακριά και να τα έχουν όλα γύρω από το κοινόβιό τους, με αποτέλεσμα να μετακινούνται μέχρι το πολύ 200 μέτρα.

Η είδηση που διαβάζετε δεν θα μπορούσε παρά να είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: Deutsce Welle

Όσοι δεν μπορούμε να πληρώνουμε ακριβά ενοίκια, θα μπορούμε να μένουμε στα προαναφερθέντα κοινόβια.

Η DW αναφέρει πως για τέτοιου είδους κοινόβια, «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολυώροφα πάρκινγκ και παλιά κτήρια γραφείων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον».

Διαβάζουμε:

Η ιδέα δεν είναι καινούργια: Πάνω μένεις και κάτω ψωνίζει και παρκάρεις. Ο δήμος του Βερολίνου μελέτησε 330 σημεία και κατέληξε στο συμπέρασμα πως θα μπορούσαν να κατασκευαστούν περίπου 14.000 έως 36.000 κατοικίες. Το Lidl προχώρησε ήδη στην κατασκευή κατοικιών στην οροφή ενός υποκαταστήματος στο Βερολίνο και παρόμοια σχέδια έχει και το Aldi Nord, η επίσης γνωστή αλυσίδα φθηνών σουπερμάρκετ. Σχεδιάζει στο Βερολίνο να χτίσει περίπου 2.000 κατοικίες, οι οποίες θα είναι έτοιμες μέχρι το 2020.

Παρόμοια σχέδια έχουν και άλλοι δήμοι, όπως για παράδειγμα στο Μόναχο, την Φρανκφούρτη, το Αμβούργο.

Παραδείγματα κατοικιών σε πολυώροφα πάρκινγκ υπάρχουν ήδη στην Κολωνία ωστόσο χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι να πάρουν άδεια από την πολεοδομία. Και δεν είναι μόνο σπίτια που θα μπορούσαν να χτιστούν στα μεγάλα οικόπεδα των σουπερμάρκετ που χρησιμεύουν για πάρκινγκ. Θα μπορούσαν να χτιστούν επίσης σχολεία ή νηπιαγωγεία.

Οι… «έξυπνες» ιδέες που διαβάσατε, εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Ελλάδα θα μείνει στην απ’ έξω;

Όλα δίπλα μας! Όλα κοντά μας! Σε μεταμοντέρνα, νέο-κομμουνιστικά κοινόβια με «σφραγίδα» Ατζέντας 2030. Ο Λιακόπουλος φταίει που τα λέει και γίνονται…

ΦΩΤΟ: Pexels.com

  • 160
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...