• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο εκλεκτός ΥΠΕΞ της Εθνικής Δεξιάς στην Βραζιλία μιλάει για την «παγκόσμια επικράτηση της αριστεράς» μέσω της κλιματικής αλλαγής

Ο εκλεκτός ΥΠΕΞ της Εθνικής Δεξιάς στην Βραζιλία μιλάει για την «παγκόσμια επικράτηση της αριστεράς» μέσω της κλιματικής αλλαγής

Δεν έχουν περάσει πολλές βδομάδες από τότε που ο ακροδεξιός Μπολσονάρου έχει λάβει την εξουσία στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Σίγουρος ότι η κλιματική αλλαγή είναι συνωμοσία των Μαρξιστών προκειμένου να περιορίσουν τις δυτικές οικονομίας και να προωθήσουν την ανάπτυξη της Κίνας είναι ο υπουργός Εξωτερικών που επέλεξε ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Ερνέστο Αραούχο στο παρελθόν έχει αναφέρθει στην ενοχοποίηση του κόκκινου κρέατος, του πετρελαίου και του σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων, αναμένεται να είναι ο νέος επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας, σε μια χώρα στα εδάφη της οποίας υπάρχει το δάσος του Αμαζονίου.

Σε ανάρτηση στο blog του ο Αραούχο χαρακτήριζει «δόγμα» την επιστημονικές απόψεις σχετικά με το κλίμα και διαμηνύει ότι στόχος του είναι «να βοηθήσει τη Βραζιλία και τον κόσμο από το να απελευθερωθεί από την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης».

Κατά τον ίδιο, σύμφωνα με το protothema, ο οποίος αν και διπλωμάτης δεν έχει βγει ποτέ έξω από τη Βραζιλία, οι αριστεροί πολιτικοί έχουν καταλάβει τα θέματα του περιβάλλοντος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία για την παγκόσμια επικράτησή τους.

Σε άλλο κείμενό του ο Αραούχο έχει κατηγορήσει το εργατικό κόμμα της Βραζιλιάς ότι «ενοχοποιεί το σεξ και την αναπαραγωγή υποστηρίζοντας ότι όλες οι επαφές των ετεροφυλόφιλων είναι βιασμός και κάθε νέο μωρό αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη καθώς αυξάνει την εκπομπή καυσαερίων».