«Ντροπή» χαρακτηρίζει ο Μπάιντεν την πολιτική της Φλόριντα για τους διεμφυλικούς ανηλίκους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκρινε "ντροπιαστική" και "βάναυση" την πολιτική της Φλόριντα, ο κυβερνήτης της οποίας Ρον Ντεσάντις είναι εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής δεξιάς, όσον αφορά τα διεμφυλικά παιδιά.

“Η μητέρα μου θα έλεγε ότι αυτό που συμβαίνει στη Φλόριντα δεν απέχει από το να είναι ντροπιαστικό. Αυτό που κάνουν είναι απλά τρομερό”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την μετάδοση συνέντευξής του στην εκπομπή “The Daily Show”.

“Δεν είναι σαν ένα παιδί να ξυπνά μια μέρα και να λέει ‘Ξέρετε κάτι, αποφάσισα να γίνω άντρας ή γυναίκα'”, δήλωσε επίσης ο Μπάιντεν.

“Είναι άνθρωποι. Έχουν αισθήματα. (…) αυτό μου φαίνεται βάναυσο”, σημείωσε επίσης ο 80χρονος Δημοκρατικός, ο οποίος δίνει ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι θέλει να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο ιατρικός σύλλογος της Φλόριντα αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση των διεμφυλικών ανηλίκων σε θεραπείες καταστολής της εφηβείας, στην λήψη ορμονών και στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο κυβερνήτης της εξάλλου προωθεί νόμο που έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, τον λεγόμενο “Μην λες γκέι”, ο οποίος περιορίζει σε μεγάλο βαθμό έως και εμποδίζει τη διδασκαλία στο σχολείο θεμάτων που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο.

(ΑΠΕΜΠΕ φωτο:freepik)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί