Κακά νέα έρχονται για τους λάτρεις του «μία κι έξω», καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού κάνουν λόγο για εμβολιασμούς που θα γίνονται κάθε 2 περίπου χρόνια με τριπλές δόσεις!
«Έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο», εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος, ενώ επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ότι στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης.
«Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα στην Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου, ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Θυμίζουμε πως ο έτερος ιδρυτής της BionTech είναι ο Θεσσαλονικιός, Αλβέτρος Μπουρλά.
«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρινίζει.
Ο κ. Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech και σύζυγός του Εζλέμ Τουρετσί, θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίου με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών









