• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέοι φόβοι για παρέμβαση Κράτους και «ειδικών» – Γιατί τα Δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν άμεσα

Νέοι φόβοι για παρέμβαση Κράτους και «ειδικών» – Γιατί τα Δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν άμεσα

dhmotiko_sxoleio
Μία «αλήθεια» που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί...

Η χώρα από τις 7 Ιανουαρίου προχώρησε στην πρώτη φάση ανοίγματος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής με την έναρξη μαθημάτων στο δημοτικό και την λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, οι «ειδικοί» φέροντα να συμβουλεύουν για νέα μέτρα περιορισμού.

 Τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν αύξηση και ξεπερνούν τα 800 κρούοντας τον κώδωνα το κινδύνου τόσο στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να αναβληθεί το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι αν σήμερα και αύριο μας παρουσιάσουν τα κρούσματα σε τετραψήφιο αριθμό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ CLICK AWAY;;;

Το στίγμα των προθέσεων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, όπου τόνισε ότι «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε». Αν υπάρξει επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων το λιανεμπόριο θα επανέλθει στο click away και θα μπει τέλος στην φυσική παρουσία στα καταστήματα. Ακόμα και αν παρθεί απόφαση για να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια –αν και ακόμα δεν βρισκόμαστε εκεί– τα δημοτικά θα παραμείνουν ανοιχτά, τουλάχιστον στην πρώτη φάση.

Το Κράτος «καίγεται» άλλωστε να έχει τα μικρά παιδιά στα χέρια του, καθώς τα μεγαλύτερα είναι ήδη… φτασμένα σε επίπεδο εκπαίδευσης και πρωτίστως συμπεριφοράς.