Νέοι 16 έως 18 ετών αποκτούν «πράσινες» δεξιότητες

Με στόχο, όπως ισχυρίζονται. να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στην ανάπτυξη «πράσινων δεξιοτήτων» στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας,

φορείς της Ελλάδας και της Γερμανίας συνεργάστηκαν και διαμόρφωσαν το πρόγραμμα Graeducation, με χρηματοδότηση από το γερμανικό υπουργείο Παιδείας (2017-2020).

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΕΔ διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική εκδήλωση για νέους ηλικίας 16-18 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια για την εφαρμογή των «πράσινων τεχνολογιών» στην παραγωγή ενέργειας και στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτιρίων (έξυπνα σπίτια). Στα βιωματικά εργαστήρια χρησιμοποιήθηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες, (λειτουργία φωτοβολταϊκών, παραγωγή ενέργειας με ανεμογεννήτριες), που ανέπτυξε το επιστημονικό πάρκο της Γερμανίας, Γκελζενκίρχεν. Στη συνέχεια διαγωνίστηκαν σε ομάδες και οι βραβευμένοι περιηγήθηκαν, μέσα από πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, σε εγκαταστάσεις αιολικού πάρκου, προκειμένου να δουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Όπου «πράσινες τεχνολογίες» εννοείται η Ατζέντα 2030, η οποία επιδιώκεται να επιβληθεί στον λεγόμενο δυτικό κόσμο και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu